Filmi o izbruhu virusa

Small group of people watching movie on the rooftop terrace at sunset. Open air cinema concept. Romantic leisure and entertainment on the roof of a country house
Foto: RossHelen iz iStock

Vsi, ki smo gledali filme in igrali igrice o apokalipsi, pravimo, da smo pripravljeni. In ko to dejansko pride, opazimo, da nismo niti približno pripravljeni. Kakorkoli že, študentje in dijaki moramo zdaj ostati doma in to pomeni le eno. Čas za filme! Pripravili smo ti seznam filmov o izbruhu virusa, apokalipsi in navezujočih dogodkih (ja, zombiji).

Kužna nevarnost

Režiser Steven Soderbergh ponudi srhljiv vpogled v morebitni konec človeške civilizacije, ki jo spravi na kolena neznani virus.
Citat filma: »Ne dotikaj se obraza, Dave.«

28 dni (tednov) pozneje

Nad Veliko Britanijo se razdivja nevaren virus, ki se prenaša s kapljo krvi, poguben pa je v nekaj sekundah. V 28 dneh je država na kolenih in peščica preživelih začne reševati prihodnost, a se ne zaveda, da virus ni edina stvar, ki jih ogroža. 28 tednov pa je nadaljevanje uspešnice, ko je virus zajezen, a se mu uspe prebiti na površje.
Citat filma: » Od začetka si vedel, da je to nekaj neznanega. Dogajalo se je v malih vaseh. In potem ni bilo več prenosov po TV-ju. Bilo je na ulicah zunaj. Prišlo je skozi okna. Bil je virus. Okužba. Nisi rabil zdravnika, da ti je to povedal. Kri je bila, nekaj v krvi. Ko so želeli evakuirati mesta, je bilo že prepozno.«

28 Days Later (2002) Official Trailer

Svetovna Vojna Z

Smrtonosen virus, ki se širi z enim samim ugrizom in zdrave ljudi spreminja v nekaj neprepoznavnega in podivjanega. Sosed napada soseda, prijazen neznanec postane nevaren sovražnik.
Citat filma: »Mati narava je serijska morilka, nihče ni boljši, bolj ustvarjalen. Ampak kot vsi morilci, se tudi ona ne more izogniti želji, da jo ujamejo.«

World War Z Official Trailer #1 (2013) - Brad Pitt Movie HD

Vzpon Planeta Opic

Nadarjeni mladi znanstvenik skuša odkriti novo zdravilo, zato prične z genetskimi poskusi na opicah. Najbolj uspešni opičji testni primerek Caesar začne kmalu kazati znake višje inteligence.
Citat filma: »Skušaš nadzorovati stvari, ki jih ni moč nadzorovati.«

Rise of the Planet of the Apes - Official Trailer (HD)

Snemaj!

Novinarka in snemalec snemata prispevek o nočni izmeni gasilcev v Barceloni. Med snemanjem gasilci dobijo klic o ženski, ki je zaprta v svoje stanovanje in kriči. V stavbo se odpravita z gasilcema, kjer jih čakata dva policista. Ko pridejo do starejše ženske, ta postane agresivna in ugrizne enega izmed policistov v vrat.

[Rec] (2007) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

Popolni čut

Michael in Susan se zaljubita ravno, ko začne razsajati epidemija, ki ljudem uničuje vse čute enega za drugim. On je kuhar, ki življenje na veliko okuša, ona je znanstvenica, ki virus raziskuje.
Citat filma: »Mislim, da je v redu, če smo zdaj panični.«

Perfect Sense (2011) - Official Trailer [HD]

12 opic

Piše se leto 2035 in le del človeštva je preživel v podzemnih bivališčih, potem ko je kar 99 % vsega svetovnega prebivalstva pobil neznani virus, površje planeta pa spremenil v strupeno snežno puščavo.
Citat filma: »Nor sem. In ti si moja norost.«

12 Monkeys Official Trailer #1 - (1995) HD

Zora neumnih mrtvecev

Parodija filmov o apokalipsi zombijev. Polno smeha in ravno pravšnji film za odklop. Shaun se v Angliji nekega dne zbudi v svetu, ki so ga preplavili zombiji. Skupaj s svojim najboljšim prijateljem imata le en cilj. Winchester Pub.
Citat filma: »Mislim, da bomo morali ubiti mojega očima.«

Shaun of the Dead Official Trailer #1 - Simon Pegg Movie (2004) HD

Izbruh

Leta 1967 v vojaškem oporišču v Zairu izbruhne smrtonosna virusna mrzlica, imenovana Motaba. Ameriška vojska zakrije njen izbruh z bombardiranjem oporišča. 30 let pozneje bolezen ponovno izbruhne v Zairu in nato še v Cedar Creeku.

Citat filma: »Če vas razumem prav, bi radi mesto Cedar Creek v Kaliforniji zravnali z zemljo?«

Vlak do Busana

Zgodba se dogaja na vlaku, ki pelje proti Busanu med apokalipso zombijev, ki ogrozi varnost potnikov.

Train to Busan Official Trailer #1 (2016) Yoo Gong Korean Zombie Movie HD

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekRusija v številkah
Naslednji članekPodjetje ZAVAS in Rdeči križ Slovenije sta sklenila pogodbo za donacijo pol milijona zaščitnih rokavic
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

1 komentar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.