Kaj bomo gledali v kinu

Tudi februar prinaša bogat filmski spored, hladni večeri pa kar kličejo po ogledu kakšne izmed filmskih premier. Pa poglejmo, kaj bomo lahko gledali …

Biografska drama Hitchcock predstavlja Alfreda Hitchcocka (v glavni vlogi Anthony Hopkins), najbolj vplivnega filmskega ustvarjalca zadnjega stoletja, in njegovo ženo ter partnerico Almo Reville (Helen Mirren). Sacha Gervasi prikazuje zapleteno ljubezensko zgodbo umeščeno med snemanje filma Psycho leta 1959, ki je najbolj kontroverzen in legendaren Hitchcockov film.

Film, ki je na lanskem Festivalu slovenskega filma dobival priznanja in nagrade, prihaja tudi v kino. Pod taktirko Slobodana Maksimovića je nastala črna komedija Hvala za Sunderland. Zgodba je postavljena v Trbovlje, prikazuje pa tovarniškega delavca Johana (Gregor Baković), s kilavo plačo in velikimi sanjami. Njegov najboljši prijatelj Janez mu svetuje, da pri lokalnem prevarantu Zlatku za hiter zaslužek „vloži v tuje trge“. Johan ukrade denar svoji invalidni tašči, ki je oboževalka kluba Manchester United, in od takrat gre njegovo življenje samo še na slabše. Zapusti ga žena, dobi odpoved, denar, ki ga je vložil v azijske delnice, pa konča v rokah Viktorije, pevke brez talenta. Johanu je spodletelo na vseh področjih, tudi pri poskusu samomora, Janez ga najde v groznem stanju in mu reši življenje.

V 3D tehniki si bomo lahko ogledali fantazijsko akcijo Lovca na čarovnice (Hansel and Gretel: Witch Hunters). Znana klasična zgodba o Janku in Metki z novimi zapleti. V temačni predelavi pravljice sta brat (Jeremy Renner) in sestra (Gemma Arterton) uničujoča ekipa lovcev na glave, ki lovita in pobijata čarovnice po svetu.

Temačne skrivnosti se bodo razkrile. Beautiful Creatures je fantazijska drama, nastala po istoimenski knjižni predlogi, in predstavlja ljubezensko zgodbo med Ethanom (Alden Ehrenreich), ki želi pobegniti iz svojega malega mesta, in Leno (Alice Englert), skrivnostnim novim dekletom. Skupaj raziskujeta skrivnosti o svojih družinah, svoji zgodovini in svojem mestu.

Razbijač Ralph (Wreck-it Ralph) je animirani film, ki ga bomo lahko gledali tudi v 3D tehniki. Ralph je lik iz video igrice, ki želi postati pravi junak in uresničiti svoje dolgoletne sanje in želje, toda njegovo iskanje povzroči pravo razdejanje v svetu, kjer živi.

Akcijski triler Umri pokončno: Dober dan za smrt (A Good Day to Die Hard). John McClane odpotuje v Rusijo, kjer mora pomagati sinu Jacku. Tam pa ugotovi, da je Jack CIA-agent, ki skuša preprečiti rop jedrskega orožja. Misija je priložnost, da se oče in sin povežeta v boju proti podzemnim silam.

Denzla Washinghtona si bomo lahko ogledali v drami z naslovom Let (Flight). Whip Whitaker je pilot letala, ki čudežno reši skoraj vse potnike v letalski nesreči. Whip postane pravi heroj, toda zastavlja se vse več vprašanj in preiskava okvare razkrije, kje so se pojavile težave.

Mark Wahlberg, Russell Crowe in Catherine Zeta Jones nastopajo v trilerju Broken City, kjer se izkaže, da so lahko dokazi močno orožje. Po krivem obdolžen bivši policist Billy Taggart išče odrešitev in maščevanje, potem ko ga je prevaral najmočnejši župan. Neusmiljeno iskanje pravice postane njegova najmočnejša sila in županova najhujša nočna mora.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.