Kaj bomo gledali v novem letu?

2011 pomeni leto številnih novih, ki jih bo možno videti na filmskih platnih, in seveda številnih nadaljevanj že znanih, uspešnih filmov.

Dva filma, ki bosta navdušila v tem letu smo že predstavili:
FAST 5
https://www.student.si/preberi-si/filmofil/hitri-in-drzni-5.html

PIRATI S KARIBOV 4
https://www.student.si/preberi-si/filmofil/filmski-napovednik-novih-piratov-je-zunaj.html

DEATH RACE 2
Death race je akcijski triler z razburljivo zgodbo in z neusmiljenimi spopadi voznikov na smrtonosni dirki. Če vam je bil prvi del z Jasonom Stathamom všeč, ga boste v drugem delu verjetno pogrešali. Luke Goss je novo ime filma, ki pa ga oboževalci filma Blade in Hellboy zagotovo že poznajo.
Slavna akcijska ikona prešnjega leta, Danny Trejo, se sicer ne pojavi v glavni vlogi, zagotovo pa bo dal filmu poseben pečat.
Zgodba deluje že po znanem principu. Predelaj si avto tako, da vanj naložiš čim več orožja, da boš zmagal na dirki.

JUST GO WITH IT
Film, ustvarjen za ljubitelje komedij. Sprva se samo dogajanje v filmu ne zdi tako izvirno, kot dejansko je. Zgodba je zastavljena, kot že v veliko komedijah. Gre za to, da se morata prijatelja pretvarjati, da sta poročena. In v tem filmu imamo prav posrečen duo: Jennifer Aniston in Adam Sandler! Njegov problem je v tem, da se celo življenje pretvarja, da je poročen, nosi prstan in s tem zavaja druge ženske. Kaj pa, ko spozna žensko, s katero si pa zares želi biti? In ona vidi prstan?
Da bi prikril laž, pregovori svojo prijateljico (Jennifer Aniston), da igra njegovo ženo, s katero se ločujeta. A stvar se zapleta in kaj kmalu so v igri še otroci, tako nastane za tak žanr tipični ”komedijski kaos”.

THE RITE
Zvrstno se film opredeljuje kot srhljivi triler, ki pa veliko obeta prav zaradi velikega imena Anthonyja Hopkinsa. Zgodba naj bi celo bila delno resnična. Dogajanje je postavljeno v Italijo, kamor se gre mlad duhovnik učiti izganjanja hudiča. Tako naleti na ‘bolno’ dekle, ki naj bi bilo obsedeno s hudičem. Mlad neizkušen in življenjsko moder duhovnik se tako pogajata o odgovorih na sicer temeljna filozofska vprašanja o veri.

BLACK SWAN
Film, ki zagotovo cilja na oskarja. Drama, ki je predvsem estetsko dovršena in vsebuje dovolj zapleteno zgodbo, da nam med gledanjem filma zagotovo ne bo dolgčas. Govori o baletu, o strasti do tega izraznega plesa. Nina Sayers (Natalie Portman) je izvrstna balerina, ki bo odigrala glavno vlogo v baletu Labodje jezero. Izbrali so jo sicer za vlogo bele labodke, a njej se zdi bolj privlačna vloga senzualne črne labodke. Lily je njena zamenjava, a Nini se vedno bolj zdi, da ji želi prevzeti vlogo. Še huje, Nina začenja doživljati različne psihične motnje, postaja paranoična in halucinira. Mlada balerina tako več ne dojema razlike med prividi in resničnim dogajanjem. Ve le, da svoje vloge ne bo prepustila drugi in jo bo izpeljala perfektno.

BEASTLY
Vprašanje predvsem za dekleta: Ste zares mislile, da je Twilight film z najbolj čutno zgodbo?
Če ste ljubitelji/ce najstniških idolov kot so Mary-Kate Olsen in Vanessa Hudgens, potem je film za vas popoln. Ampak tudi tisti, ki se nam temi imeni ne navdušujejo, bodo verjetno zadovoljni ob gledanju filma. Za kaj sploh gre? Mlad, lep, popularen fant se še preveč zaveda svojih zunanjih kvalitet. Zdi se mu, da živi popolno življenje, je v središču pozornosti. Dokler, ga skrivnostna čarovnica ne kaznuje. Da mu eno leto, da najde človeka, ki ga bo imel rad. Ne zaradi zunanjosti, ampak notranjosti. Spremeni ga v spako in tako mora mladi prevzetnež začeti iskati in najti v sebi povsem drugačne kvalitete. Jih ima dovolj, da navduši dekle, predenj bo prepozno?

THOR
Če se še niste naveličali epskih filmov o bogovih, spopadih antične ali srednjeveške vojske, zgodb o herojih, vam bo film Thor prinesel povsem novo svežino. Kombinacija sedanjosti na Zemlji in božanskosti s pridihom preteklosti v nebesih. Thor zgoraj razočara, zato mu odvzamejo kladivo in ga odvržejo na Zemljo. Meči, oklepi, mogočni vladarji proti znanosti, računalnikih, kavbojkah! Sliši se banalno kajne? Počakajmo na film.

HANGOVER 2
Prvi del filma se je izkazal kot strel v polno. Ne pomnim komedije, o kateri bi povpraševala za mnenje in vedno dobila dober komentar. Pri filmu Hangover se je to zgodilo. Nadaljevanja po navadi ne obetajo toliko. Kvečjemu so lahko samo slabša. Ekipa se tako znajde v povsem drugem mestu, nič manj zadeta kot v prvem delu. Upamo, da nas bo film, kot prvi, zabaval.

Če bi se posvetili posebej prav vsakemu filmu, bi lahko komentirali ure in ure. Vsekakor pa bo 2011 leto nadaljevanj. Videli bomo nove Transformerje, tokrat na Luni, Paranormalno bo videlo svoj 3 del in Žaga bo dobila svoje 8 nadaljevanje (Ste zares mislili, da bo 7 del zadnji), zadnji del sage Twilight bo seveda možno videti tudi v naših kinih, Sherlock Holmes bo raziskoval drugič, slavni Alieni iz Osmega potnika bodo pa razkrili svoj izvor z režiserjem prvega dela opusa Alien, Obuti maček iz Shreka bo dobil svojo risanko, pravtako bodo na platna priskakljali dobro stari Smrkci. In kot da ni že vsega dovolj bosta Martin Lawrence in Will Smith znova združila moči v Bad Boys 3, slavna igrica Bioshock pa bo upodobljena prav na filmskih platnih, nadaljevanje dobijo tudi Ghost rider in Final Destination, GI Joe, Hitman, Noč v muzeju, Scary Movie, Silent Hill (seveda v 3D) Zadnji gospodar vetra in celo Hairspray, Terminator, Wolverine, kot tudi sami X-Men.

In to še zdaleč ni vse… Ste že nestrpni?

(Vse omenjene filme in njihove napovednike najdete na: http://www.imdb.com/ )

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.