Katere filme nam prinaša leto 2010?

Vsi oboževalci akcijskih junakov se bodo zagotovo razveselili še tretjega dela Univerzalnega vojaka (Universal Soldier 3). Teroristi ponovno grozijo z jedrsko katastrofo in edino upanje za rešitev je Luc Deveraux (Claude Van Damme).

Po dvajsetih letih bo svoje nadaljevanje dobila tudi drama Wall Street
Michael Doughlas kot Gordon Gekko je po dvajsetih letih izpuščen iz zapora, poskuša posvariti borzni trg pred kolapsom, vendar mu nihče ne verjame. Skuša se ponovno zbližati s hčerjo Winnie (Carey Mulligan), ki se mu izogiba in ga krivi za samomor njenega sina. Medtem pa njen zaročenec, mladi trgovec Jacob (Shia LaBeouf) poskuša ugotoviti, kdo je odgovoren za smrt njegovega mentorja.

Tudi Jekleni mož (Iron man) bo dobil svoje nadaljevanje. Dogaja se šest mesecev po tem, ko se je Tony Stark (Robert Downey Jr.) razkril za Jeklenega moža.

Vsi ljubitelji animacije se bodo razveselili še četrtega in hkrati zadnjega dela zelenca Shreka, ki si ga bodo lahko ogledali tudi v 3D-tehniki.
Ženska populacija se bo verjetno razveselila nadaljevanja nanizanke in filma Seksa v mestu (Sex and the City), vsi oboževalci Sage somraka pa že nestrpno pričakujejo tretji del – Mrk (Eclipse). Roberta Pattisona pa si bomo lahko ogledali tudi v drami Remember me, v kateri igra z Emilie de Ravin in Pierceom Brosnanom. Film je osredotočen na ljubimca, katerih svež odnos je ogrožen zaradi družinskih tragedij. Daybreakers je še en film o vampirjih, ki so zmagali in zavladali svetu; nekaj ljudi ohranjajo pri življenju samo za hrano.

Tudi Harry Potter bo ponovno na filmskih platnih, po zadnji knjigi kar v dveh delih, prvi pride v kina novembra 2010.
Sledilo bo tudi nadaljevanje Žage (Saw 7), ki si ga bo mogoče ogledati tudi v 3D-tehniki, po uspehu Paranormalnega (Paranormal Activity) bo v tem letu strašilo še njeno nadaljevanje, ravno tako kot bo Kiefer Sutherland spet nastopil v grozljivki Mirror 2. Vrača se tudi Nicholas Cage v tretjem Zakladu pozabljenih (National Treasure 3), ki nam kot Benjamin Gates v drugem delu še ni uspel razkriti vseh skrivnosti. Season of the Witch je še en film s Cageom, tokrat igra srednjeveškega viteza, ki ujetnico, osumljeno čarovništva (in tega, da je kriva za črno kugo), spremlja na sojenje. Za ljubitelje brutalne akcije bodo poskrbeli Stallone, Bruce Willis in Jet Li v filmu The ExpendablesInception, znanstvenofantastični triler, spremlja poslovneža Leonarda DiCapria, ki ga izsiljuje Saito (Ken Watanabi). DiCaprio igra tudi v Shutter Islandu, film predstavlja dva policista, ki med raziskovanjem izginotja morilke, ki je pobegnila iz bolnišnice za kriminalno nore na otoku Shutter, ugotovita, da sta na sledi zelo zlovešči zaroti. Russel Crowe in Sienna Miller sodelujeta pri revizionistični različici klasične angleške legende, Robinu Hoodu. Denzel Washington in Mila Kunis bosta skupaj zaigrala v akcijski pustolovski drami Knjigi odrešitve (The Book of Eli). V svetu, ki ga je opustošila apokalipsa, se samotni bojevnik Eli poda na pot odrešitve človeštva. Prenovo bo doživel tudi slavni Karate kid, tokrat z Jackiem Chanom in sinom Willa Smitha Jadenom.

Seveda bodo na svoj račun prišli tudi ljubitelji komedije. Michaela Chero (Arrested Development, Juno) bomo lahko gledali v Youth in Revolt, Tim Allen in Ray Liotta bosta nastopila v Crazy on the Outside, Jim Carrey in Ewan McGregor bosta zaigrala v I Love You Phillip Morris!, Jennifer Lopez in Alex O’Loughlin bosta načrtovala Back-up Plan, Robert De Niro, Ben Stiller, Barbra Streisand, Dustin Hoffman, Teri Polo in Owen Wilson se vračajo v filmu Little Fockers.

Tjaša Kržišnik

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.