Knjiga proti filmu: About a Boy

About a Boy
About a Boy

About a Boy je knjiga angleškega pisatelja Nicka Hornbyja iz leta 1998, po kateri je bila leta 2002 posneta istoimenska romantična komedija v režiji bratov Weitz. V filmu sta blestela Hugh Grant in mladi Nicholas Hoult.

Tako knjiga kot film pripovedujeta zgodbo dečka Marcusa, ki ima doma težave. Po naključju se spoprijatelji z ženskarjem Willom, ki se v življenju samo zabava, nima pa nikakršnih ciljev in ambicij. Will Marcusu pomaga pri težavah z materjo in sovrstniki, Marcus pa Willu pomaga, da končno odraste.

About a Boy

Tako knjiga kot film sta sama po sebi odlični, ganljivi zgodbi, a je med njima kar nekaj razlik. V knjigi imata pomembni vlogi deklica Ellie, ki je všeč Marcusu, ter Marcusov oče, medtem ko se v filmu pojavljata veliko redkeje. Poleg tega ima v knjigi zelo pomembno vlogo glasba, zlasti Nirvana in Kurt Cobain, kar v filmu sploh ni omenjeno. Še ena opazna razlika je, da je film lahkotnejši in zabavnejši ter ima srečnejši konec kot knjiga.

Knjiga, kot se to skoraj vedno zgodi, postreže s podrobnosti, za katere v filmu preprosto ni časa. Kljub temu pa film na svoj način vključi izvirne detajle, na primer Marcusovo izvedbo pesmi »Killing me Softly«, s katero hoče razvedriti svojo mamo, kljub temu, da se osmeši pred celo šolo. Poleg tega odlična igralska zasedba poskrbi za to, da gledalec uživa v vsakem trenutku filma.

Prejšnji članekŽenski modni trendi 2020
Naslednji članekTopli sendviči malo drugače: 10 idej

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.