Knjiga proti filmu: Love, Rosie

Love, Rosie

Love, Rosie je romantična drama, posneta leta 2014 v režiji Christiana Ditterja. Temelji na romanu Where Rainbows End irske pisateljica Cecelie Ahern (2004). V filmu igrata Lily Collins in Sam Claflin.

Alex in Rosie sta najboljša prijatelja že od malega. V najstniških letih jima postane jasno, da sta si všeč tudi v romantičnem smislu, a jima sram in splet okoliščin preprečita, da bi bila skupaj. Leta minevajo, junaka pa se vedno nekako zgrešita in ostajata le prijatelja na daljavo …

Love, Rosie

Najbolj očitna razlika med knjigo in filmom je ta, da knjiga pokrije veliko daljše obdobje v življenjih glavnih junakov. Spoznata se kot otroka, ko končno pristaneta skupaj, pa sta stara že petdeset. Poleg tega je cela knjiga sestavljena iz pisem, emailov in sporočil. Tako zgodbo je seveda zelo težko spremeniti v film, kar je tudi glavni razlog za številne razlike.

Film je prikazal, kako se glavna junaka leta in leta poskušata najti, a ju lastne odločitve in dejanja drugih vedno ločijo. Kljub temu pa se zdi, da je film nekoliko zgrešil glavno sporočilo knjige: sorodne duše se vedno najdejo. Film je kljub kemiji med glavnima igralcema in njuni odlični igri podoben drugim romantičnim zgodbam; ne manjka mu klišejev in trapastih scen.

Kljub temu se da uživati tako v knjigi kot v filmu, le na drugačen način. Oba v bralcu in gledalcu vzbudita različna čustva in reakcije: tako nasmeh kot jezo in kakšno solzico (no, vsaj v meni sta jih).

Prejšnji članekTop slovenski gini
Naslednji članekRonaldo vs Messi

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.