Korejska TV navdušuje

Če ne živiš sredi puščave, si gotovo že ugotovil, da veliko ljudi govori o korejski televiziji (K drama po angleško). Veliko serij lahko najdeš že na Netflixu, saj je K drama v zadnjih letih doživela razcvet in prodrla na zahodni trg. Nekatere serije so snemali celo pri nas. Tako je, Korejci so svoje drame snemali v naši mali Sloveniji.

Privlačne so že zaradi svoje izbire igralcev, ki so praviloma vsi čedni, pa še dobro igrajo. Tudi vizualni učinki so izredno dobre kakovosti. Serije trajajo le eno sezono, tam nekje od 15 do 20 epizod imajo, s tem da je ena epizoda dolga dobro uro.

Navdušen moški
Izbira korejskih dram zadovolji še tako zahteven okus.

Preko njih izvemo veliko o korejski kulturi, tudi glasba je odlična (K pop je še ena značilnost Koreje). Navdušuje tudi moda, tako v sodobnih kot zgodovinskih dramah. Veliko poudarka je na razmerjih, ne samo ljubezenskih, ampak tudi družinskih in prijateljskih.

Za razliko od zahodne TV ni veliko spolnosti. Pravzaprav je sploh ni. Romantika je prisotna povsod, ampak je čista in skorajda nedolžna. Tudi nasilja ni veliko. So zelo dramatične, ampak obenem tudi realistične.

Zaljubljena punca
Romantični trenutki v korejskih dramah so vredni vzdihovanja.

Liki niso samo dobri ali zli, ampak je pojasnjena njihova zgodba in ozadje. Veliko je tudi nerodnih dogodkov, ob katerih se lahko nasmejiš. Zapleti so tako napeti, da kar ne moreš nehati gledati, zgodba te popolnoma potegne vase.

Za začetek bi svetovali, da si ogledaš Memories of the Alhambra, ki je bila snemana tudi v Ljubljani. Že prvi del te popolnoma preseneti. Spominja pa na mešanico Black Mirror in anime. Močno priporočamo!

Navdušena punca
Poglej si kako korejsko dramo, ne bo ti žal!

Urednica revije Študent

Prejšnji članekLexie je najmlajša oseba, ki je obiskala vse države sveta
Naslednji članekZakaj spletna analitika ni več zanesljiva?
Katja Stojić

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.