(Najboljši) filmi Adama Sandlerja

Letos poleti je premiero doživel film Murder Mystery, v katerem igra že dobro poznana dvojica z izjemno kemijo, Adam Sandler in Jennifer Aniston. Adam Sandler je v svoji uspešni in že več kot tri desetletja dolgi karieri igral v veliko filmih, ob tem pa si gledalec ne more pomagati, da ne bi opazil določenega vzorca, ki se drži Sandlerjevih filmov. Filmi so v večini komedije (z nekaj posrečenimi izjemami) in so popolna izbira za tiste večere, ko se želiš preprosto sprostiti, nasmejati in gledati film brez da bi preveč razmišljal o koncu (ki je prepogosto več kot očiten). Na seznamu so filmi za vsak okus, v Sandlerjevem stilu seveda. To, ali so dejansko dobri ali ne, pa lahko presodiš sam. ?

The Wedding Singer (1998)

The Wedding Singer je uspešnica iz prejšnjega tisočletja, ki uspešno parodira 80. leta, ob tem pa pripoveduje ljubezensko zgodbo med pevcem in natakarico, ki je zaročena s popolnim bedakom. Romantična komedija, ki je zagotovo vredna ogleda.

Punch-Drunk Love (2002)

V filmu Pijana ljubezen Sandler igra depresivnega poslovneža, ki svoj prosti čas najraje preživlja sam s seboj. Stvari se pričnejo komplicirati, ko gre na zmenek s sestrino sodelavko. Seveda se par takoj zaljubi, Sandler pa se pri tem trudi pred njo skriti to, da ga preganjajo izterjevalci iz telefonske seks linije.

Happy Gilmore (1996)

Happy Gilmore je pripoved o wannabe hokejistu, ki kmalu odkrije, da ima skriti talent za golf. Zaradi svojega neobičajnega obnašanja na golf igrišču Happy doživi veliko kritik, pri tem pa zbira denar, s katerim bi lahko babici plačal bivanje v domu za upokojence.

Sandlerjev film Happy Gilmore.

Billy Madison (1995)

Billy Madison je film, ki je naredil Sandlerjevo kariero in ga povzpel med zvezde. Film govori o lenemu fantu, ki ima rahlo obsesijo s porno filmi in ki je že neštetokrat ponavljal šolo, ob vsem tem se pa vztrajno trudi prevzeti družinski posel.

50 First Dates (2004)

Sandler in Drew Barrymore imata bogato zgodovino sodelovanja v filmih in v tem filmu je njuna kemija več kot očitna. Drew igra dekle z redko boleznijo, ki vsako jutro pozabi na prejšnji dan in tako Sandlerju predstavlja izziv, kako jo osvojiti. Navsezadnje mu to seveda uspe in živela sta srečno do konca svojih dni.

You Don’t Mess With The Zohan (2008)

Zohan je eden izmed tistih filmov, ki jih vsak z veseljem gleda in se pri njih krohota na ves glas, a mu je to sram povedati v javnosti. Sandlerjeva klasika, ki bo zagotovo v družbi Borata in diktatorja nasmejala še mnogo generacij.

Adam Sandler kot Zohan

The Waterboy (1998)

The Waterboy je zgodba Bobbyja Boucherja, ki je sprva zgolj stranski član ekipe ameriškega nogometa, ki nosi igralcem vodo. A Bobby ima skriti talent, saj lahko v strastni jezi na tla podre kogarkoli, tudi največje nasprotnike. Ob razburljivem življenju na igrišču pa mora Bobby svojo novo zaposlitev skrivati pred svojo mamo.

Adam Sandler v filmu The Waterboy.

Just Go With It (2011)

Tandem Jennifer Aniston in Adama Sandlerja se v tem filmu pokaže v sijajni luči. Sandler je priznan plastični kirurg in prevarant, Anistonova pa igra njegovo asistentko, ki je po temeljiti preobrazbi nerazpoznavna. Zgodba se zaplete z izmišljeno poroko in ločitvijo Sandlerja z Anistonovo, »družina« se nato skupaj s Sandlerjevo ljubico odpravi na Havaje in … No, da ne bom preveč razkrila – film je na televizijskem sporedu vsaj enkrat na mesec. ?

The Meyerowitz Stories (New and Selected) (2017)

The Meyerowitz Stories je eden izmed novejših Sandlerjevih filmov in je mešanica drame in komedije. Film pripoveduje ganljivo zgodbo odtujene družine, ki se po več letih znova združi in se na novo spoznava. Dogajanje je umeščeno v New York, seveda pa v njem ne manjka komičnih vložkov in Sandlerjevega prepevanja smešnih pesmi ob klavirju.

Kaj pa ti, bi kakšnega dodal?

Prejšnji članekPostani fit: najučinkovitejše vaje za vitke noge
Naslednji članekHuaweijeve brezžične slušalke ocenjene kot najboljše

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.