Najboljši filmi o študentski ljubezni

Najboljši filmi o študentski ljubezni
Najboljši filmi o študentski ljubezni Foto: capturedbycassidy iz iStock

Filmi o študentski ljubezni so priljubljeni zaradi svoje svežine, čustvene intenzivnosti in pogosto nostalgične vrednosti. Predstavljajo razburljiva in včasih zapletena razmerja mladih ljudi, ki se znajdejo na pragu odraslosti. Ponujajo raznolike in čustveno bogate zgodbe, ki pritegnejo gledalce vseh starosti. Razkrivajo različne vidike ljubezni med študentskimi leti – od prvih simpatij in srčnih bolečin do globokih povezav, ki lahko trajajo vse življenje.

Preveri seznam najboljših filmov o študentski ljubezni, ki so osvojili srca gledalcev.

14. Z ljubeznijo, Simon (Love, Simon)

Z ljubeznijo, Simon pripoveduje zgodbo o Simonu Spieru, srednješolcu, ki skriva svojo istospolno usmerjenost. Film spremlja njegovo potovanje do razkritja, medtem ko se spopada z izsiljevanjem in najde ljubezen. Gre za srčno zgodbo o sprejemanju in pogumu. Film je zaslovel kot eden prvih večjih hollywoodskih filmov, ki se je osredotočil na istospolno ljubezen med najstniki, in prinaša pomembno sporočilo o enakosti in sprejemanju.

Love, Simon | Official Trailer 2 [HD] | 20th Century FOX

13. The Spectacular Now

Film prikazuje življenje karizmatičnega in brezskrbnega srednješolca Sutterja Keelyja, ki se zaljubi v Aimee Finecky, pridno in zasanjano dekle. Njuna ljubezenska zgodba se razvije v nepričakovanih smereh, saj oba rasteta in se soočata s svojimi demoni. Sutter in Aimee se spopadata s svojo preteklostjo in prihodnostjo, njuna ljubezen pa ju prisili, da se soočita s svojimi strahovi in negotovostmi.

The Spectacular Now Official Trailer #1 (2013) - Shailene Woodley Movie HD

12. 10 razlogov, zakaj te sovražim (10 Things I Hate About You)

Navdihnjen z Ukročeno trmoglavko Williama Shakespeara, ta romantična komedija sledi zgodbi o Kat Stratford, neodvisni in uporniški srednješolki, ter Patricku Verona, ki jo poskuša osvojiti. Film je poln humorja, romantike in nepozabnih prizorov. S svojo svežo in duhovito zgodbo ter izjemnimi igralskimi nastopi Heatha Ledgerja in Julie Stiles je postal klasičen film svoje generacije.

10 Things I Hate About You -Official Trailer #1 (1999) Heath Ledger Movie

11. Spomin v srcu (A Walk to Remember)

Film temelji na romanu Nicholasa Sparksa in prikazuje ganljivo ljubezensko zgodbo med Landonom Carterjem, uporniškim srednješolcem, in Jamie Sullivan, pobožno in pridno dekle. Njuna ljubezen premaga vse ovire in prinaša globoke življenjske lekcije. Film raziskuje teme vere, odpuščanja in odrešenja ter prinaša močna čustva, ki so se dotaknila mnogih gledalcev.

A Walk to Remember (2002) Official Trailer #1 - Mandy Moore Movie HD

10. Krive so zvezde (The Fault in Our Stars)

Ta čustvena drama sledi zgodbi o Hazel Grace Lancaster in Augustusu Watersu, dveh najstnikih z rakom, ki se zaljubita. Njuna ljubezenska zgodba je ganljiva in tragična, a hkrati polna upanja in lepote. Film temelji na uspešnici Johna Greena in raziskuje težke teme bolezni, izgube in ljubezni, ki traja kljub vsem oviram.

The Fault In Our Stars | Official Trailer [HD] | 20th Century FOX

9. Nimaš pojma (Clueless)

Moderna adaptacija Jane Austeninega romana Emma, sledi Cher Horowitz, bogati in popularni srednješolki, ki se odloči igrati Kupida za svoje prijatelje. Medtem ko poskuša urediti ljubezenska življenja drugih, Cher odkrije pravo ljubezen zase. Film je postal ikoničen zaradi svojega humorja, mode in nepozabnih citatov, ter ostaja priljubljen med gledalci različnih generacij.

Clueless (1995) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

8. Vsem fantom, ki sem jih ljubila (To All the Boys I’ve Loved Before)

Lara Jean Covey piše pisma svojim preteklim simpatijam, ki pa nikoli niso mišljena za pošiljanje. Ko ta pisma nekdo pošlje, se Lara Jean znajde v zapletenih situacijah in najde ljubezen na nepričakovanih mestih. Film je zaslovel zaradi svoje srčnosti in prikaza realističnih srednješolskih izkušenj, ter je postal priljubljen med najstniki in mladimi odraslimi.

To All The Boys I've Loved Before | Official Trailer | Netflix

7. Lahka punca (Easy A)

Olive Penderghast, običajna srednješolka, se znajde v središču lažnih govoric o svojem spolnem življenju. Namerno ohranja svojo novo podobo in jo izkorišča, vendar kmalu spozna, da je igra z ognjem nevarna. Film prinaša humor, pametne dialoge in srčno ljubezensko zgodbo. Emma Stone je s svojo vlogo dosegla preboj in film ostaja priljubljen zaradi svojega duhovitega scenarija in svežega pristopa k tematiki najstniških govoric.

EASY A - Official Trailer

6. Charliejev svet (The Perks of Being a Wallflower)

Ta film temelji na istoimenskem romanu in sledi Charlieju, sramežljivemu in introvertiranemu srednješolcu, ki najde prijateljstvo in ljubezen z dvema karizmatičnima starejšima študentoma. Film raziskuje teme odraščanja, ljubezni in duševnega zdravja. S svojo globoko čustveno zgodbo in izjemnimi igralskimi nastopi je postal kultni film med mlajšo generacijo.

The Perks of Being a Wallflower Official Trailer #1 (2012) - Emma Watson Movie HD

5. Pred zoro (Before Sunrise)

Čeprav ni povsem srednješolski, je klasičen film o mladi ljubezni. Jesse, ameriški študent, in Celine, francoska študentka, se srečata na vlaku in preživita noč skupaj v Dunaju. Film raziskuje globoke pogovore in iskreno povezanost dveh mladih ljudi, ki se srečata na pragu odraslosti.

Before Sunrise (1995) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

4. Ona je prava (She’s All That)

Film sledi Zachu Silerju, popularnemu srednješolcu, ki se stavi, da lahko preobrazi neugledno dekle Laney Boggs v kraljico maturantskega plesa. Ko se Zach začne resnično zaljubljati v Laney, ugotovi, da lepota prihaja od znotraj. Film je klasičen primer najstniške romantične komedije z nepozabnimi prizori in liki.

She's All That (1999) trailer

3. Pot do ljubezni (Flipped)

Film temelji na istoimenskem romanu in pripoveduje zgodbo o dveh mladih sosedih, Bryceu in Juli, ki odraščata skupaj. Njuno razmerje se skozi leta razvija, prehaja skozi različne faze prijateljstva in ljubezni. Pot do ljubezni ponuja čudovito in nostalgično pripoved o prvi ljubezni in otroških čustvih.

Flipped (2010) Official Trailer - Madeline Carroll, Callan McAuliffe Movie

2. Pri sedemnajstih (The Edge of Seventeen)

Nadine, najstnica z občutkom osamljenosti in težavami pri navezovanju stikov, se znajde v še večji stiski, ko njen brat začne hoditi z njeno najboljšo prijateljico. Film s humorjem in iskrenostjo raziskuje najstniške težave, vključno z ljubeznijo, prijateljstvom in družinskimi odnosi.

The Edge of Seventeen Official Trailer 1 (2016) - Hailee Steinfeld Movie

1. Lunapark (Adventureland)

James Brennan poleti po zaključku fakultete dobi službo v zabaviščnem parku. Tam se zaljubi v sodelavko Em, medtem ko se oba soočata z lastnimi osebnimi problemi. Film je nostalgičen pogled na mlado ljubezen, prijateljstvo in prehod v odraslost.

Adventureland (2009) Official Trailer - Kristen Stewart, Jesse Eisenberg Movie HD

Prejšnji članekKo Francozi posnamejo najboljšo grozljivko s pajki, kar smo jih videli (Ocena filma: Golazen)
Naslednji članekKako so se videoigre okužile z mikrotransakcijami?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.