Najboljši filmi o super herojih

Superman, Iron Man, Spider-Man, Hulk, Wonder Woman, Catwoman in tako naprej. Filmi o super junakih, super herojih, lažnih bogovih in temačnih junakih so že dolgo med nami. Dajejo nam upanje, navdih in željo. Vzame pa kar veliko časa, da si ogledamo vse njihove filme. Tu so najboljši filmi o super junakih v nepravem vrstnem redu.

Vitez teme

Najboljši film najboljše trilogije o super junakih. Film ima čisto vse, kar si želiš. Režiserja Christopherja Nolana, batmanskega Christiana Balea, odlične dialoge in like, fantastičnega TwoFacea (Aaron Eckhart) in z malo prepiranja najboljšega negativca vseh časov. Seveda govorim o Heathu Ledgerju kot Jokerju.

The Dark Knight - Original Theatrical Trailer

Spiderverse

Čudovita animacija, ki je dokazala, kako dober film lahko ustvarijo ljudje, ki so s srcem pri stvari. Prvi film o spider-manu, ki nam je predstavil zgodbo iz pogleda Milesa Moralesa in ne Petra Parkerja, kot smo je bili do zdaj vajeni. Eden najboljših animiranih filmov vseh časov in eden najboljših filmov o super herojih.

SPIDER-MAN: INTO THE SPIDER-VERSE - Official Trailer (HD)

Logan

Poslovilna vloga Hugha Jackmana kot Wolverina. Čeprav so filmi o možeh X skakali po kakovosti, je bil Wolverine vedno odličen. In lepša poslovitev od vloge, kot mu jo je dal ta film, sploh ni možna.

Logan | Official Trailer [HD] | 20th Century FOX

Neverjetni

Pixarjev pogled na superheroje, ki je veliko bolj temačna zgodba, kot si mislimo. Kaj bi se zgodilo, če bi morali vsi ljudje s supermočmi pač nehati uporabljati le te. Bi res prišlo do trenutka, ko bi jih spet morali uporabiti in za kakšno ceno?

The Incredibles (2004) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

Maščevalci: Brezmejna vojna in Zaključek

Čeprav ima Marvel malo morje teh filmov, je le nekaj tistih, ki so lahko v top 10. Večinoma zato, ker so ista zgodba z drugimi liki, ali pa sem že res naveličan vsega tega. Kljub temu pa je vse vodilo do zadnjih dveh delov, ki bom rekel, da sta le en film. Oba sta odličen zaključek serije, a Brezmejna vojna je za nekaj odtenkov boljši film kot Zaključek.

Marvel Studios' Avengers: Infinity War Official Trailer

Spider-Man 2

Eden prvih filmov o super herojih, ki je bil neverjetno kvaliteten. Spider-Man našega otroštva je bil, še vedno je, fantastičen. Tobey Maguire bo za mnoge vedno tisti pravi Spider-Man. In zraven je nujno jesti pico, ker saj veš: »It’s Pizza time!«

SPIDER-MAN 2 Trailer (2004)

Superman

Christopher Reeve je legenda. In večino tega je zaradi vloge Supermana. Najbolj znan super heroj vseh časov, ki se je v filmih in serijah pojavil že vsaj stokrat. Najboljši superman vseh časov, čeprav je tudi Henry Cavill odličen.

Original Superman Trailer 1978

Možje X: Dnevi prihodnje sedanjosti

Film, ki je zmešal novejše in starejše možje X. Kar pa je naredil drugače kot vsi filmi v seriji je to, da je iz njih vzel le najboljše. Tako dobimo najboljše obeh časovnic in za to smo res hvaležni.

X-MEN: DAYS OF FUTURE PAST - Official Trailer (2014)

Kick Ass

Ko želi najstnik postati superheroj, mu to sprva ne uspeva. Sčasoma pa se, s pomočjo Nicolasa Cagea, prelevi v pravega superjunaka. Je odličen film, ki je bil skoraj Deadpool pred Deadpoolom.

KICK-ASS (2010) - Official Trailer #1

Deadpool

Ryan Reynolds v vlogi življenja. Junak, ki prebija četrti zid in se zaveda, da je v filmu oziroma stripu. Upam le, da se v prihodnosti ne poboljša (lik), ker ga ima v lasti Disney.

Deadpool | Trailer [HD] | 20th Century FOX

Hellboy

Otrok pekla, ki ga je predstavil Guillermo del Torro. Z izjemnimi malenkostmi nam je predstavil drugi svet, ki ga do takrat še nismo videli. Poleg Blada eden najbolj temačnih filmov o superherojih v tistem času. Žal pa zgodbe ni uspel dokončati zaradi nekaj butastih razlogov.

Hellboy (2004) - Official® Trailer [HD]

Varuhi

Zack Snyder je superheroje naredil še bolj temačne in to je storil v tej večurni zgodbi o Varuhih. Navdušil je mnoge in obenem sprožil bolj temačno pripovedovanje zgodb o super junakih, predvsem tistih studia DC. Če ti je bil film všeč, si moraš ogledati tudi istoimensko serijo s strani HBO-ja.

Watchmen (2009) Official Trailer - Zac Snyder Superhero Movie HD

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekNajboljša čokoladna krema za torto: Francoski ganache (Recept)
Naslednji članekZaščitene gobe v Sloveniji: Kazni za gobe bodo šle navzgor
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.