Najboljši filmi za noč čarovnic

Man with a pumpkin head and with popcorn for Halloween. tinting. selective focus
Foto: nata_vkusidey iz iStock

Približuje se noč čarovnic, ena izmed najbolj groznih noči v letu. Sicer Slovenci še nismo pretirano skomercializirali tega praznika, a ga predvsem mladi radi praznujejo. Če ne drugega zato, da se udeležijo ene izmed številnih zabav, ki se dogajajo to noč. Če pa nisi pretirano navdušen nad zabavami, pa si najbolj strašno noč v letu lahko popestriš s filmskim maratonom. Zato imamo spodaj seznam filmov, ki jih na noč čarovnic ne smeš zgrešiti.

Hallowen (Noč čarovnic)

Letos se Jamie Lee Curtis še zadnjič podaja v bitko z Michaelom Myersom. A še vedno bo težko premagati prvi del te kultne grozljivke, v kateri si je pridobila vzdevek Scream Queen.

Ghostbusters

Tematska skladba je klasika, nič pa se ne more primerjati z zabavo, ki jo boš deležen ob gledanju Billa Murryja in Dana Akroyda. Film je vse, kar morajo biti filmi za noč čarovnic – malce strašen, malce zabaven in predvsem primeren za večkratni ogled.

The Nightmare Before Christmas (Predbožična mora)

Film, za katerega nihče ni popolnoma prepričan, ali je bolj primeren za božič ali za noč čarovnic, v resnici je Predbožična mora primerna za oboje. Kljub temu, da je tema bolj božična, bo Jack Skellington vedno mojster groze.

The Addams Family (Pri Adamsovih)

Pri Addamsovih je vsak dan v letu noč čarovnic. Nič ni bolj primernega kot za noč čarovnic gledati Wednesday Adams, ki zafrkava skavtinje, medtem ko njeni starši uživajo v svojem čudaškem gotskem razmerju.

The Rocky Horror Picture Show

V Ameriki se ljudje dejansko zbirajo in hodijo gledat ta muzikal, obenem pa se še oblačijo v like. A zakaj si ga ne bi ogledal tudi ti? Druženje z dr. Frankom N. Furterjom je nevarno, a zabavnemu gradu se je težko upreti, še posebej zaradi dobre glasbe in še boljšega modnega stila.

Coraline

Vsak otrok si občasno zaželi druge starše, a kaj ko se Coraline želja uresniči. A na žalost ima njena nova mama gumbe namesto oči in neustavljiv apetit po otrocih.

It (Tisto)

Film, ki je v kino prišel lansko leto, je takoj postal ikonična grozljivka. Je eden bolj novih strašljivih filmov, a zahvaljujoč mlajši zasedbi in demonskemu klovnu, je eden boljših.

Casper

Film, zaradi katerega smo si v otroštvu vsi želeli najboljšega prijatelja v podobi duha. Ta prikupen film ti bo priklical spomine na otroštvo.

Pscyho (Psiho)

Ta psihološki triler ti bo zlezel pod kožo in v prihodnosti boš dvakrat premislil preden se boš ponovno prijavil v oddaljen motel v gozdu.

Nightmare on Elm Street (Mora na Ulici bestov)

Freddy Kruger zagotovo dobi nagrado za najbolj groznega zlikovca, saj se dobesedno lahko prikrade v tvoje nočne more. Ni čudno, da najstniki v filmu Mora na Ulici brestov ne želijo zaspati. Pazi, da se to ne zgodi tudi tebi.

Paranormal Activity (Paranormalno)

Celoten film gradi napetost in samo čakaš lahko, kaj se bo zgodilo. Tudi, ko samo opazuješ par med spanjem, boš ves čas pričakoval, kaj točno se bo zgodilo.

The Ring (Krog)

Je Krog mogoče krivec, da ne uporabljamo več videokaset? Najbrž ne, a punčka, ki se plazi ven iz televizorja, zagotovo ni pripomogla k priljubljenosti.

Practical Magic (Čarovnice za vsak dan)

Sandra Bullock and Nicole Kidman sta zakleti sestri, ki imata močno vez, ki je ne moreta pretrgati. Film, ki ima vse – moč sester, črno mačko in zlobno aktivnost enega izmed fantov.

Novinarka. Obožujem tri stvari: organizacijo dogodkov, potovanja in muzikale.

VIRPopsugar
Prejšnji članekMogoče zadnjič prestavljamo uro na zimski čas
Naslednji članek25 načinov za varčevanje energije (del 1)

Novinarka. Obožujem tri stvari: organizacijo dogodkov, potovanja in muzikale.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.