Ocena filma: Harry Potter in dvorana skrivnosti

Nadaljujemo s Harry Pottrom. Drugi del ali Dvorana skrivnosti je nadaljevanje franšize in del, ki sem si ga ogledal največkrat. Kaseta je še vedno v moji omari in sem kar čustveno navezan nanjo.

Spoznamo več ljudi

Spoznamo družino Weasley za katere lahko z lahkoto rečemo, da so najbolj prijazna in zvesta družina. Dracovega očeta Luciusa, ki je še bolj zloben kot sin. In pa najbolj zanimivo bitje v franšizi. Malega hišnega škrata po imenu Dobby.

Nogavice so življenje

Zgodba se nadaljuje

Tokrat se Harry že od začetka filma spopada s težavami. Ne sme iz hiše, ne more na peron, skoraj ga pretepe drevo, pajki, Bazilisk in še mnogo drugih težav. Najpomembnejša pa dvorana v kateri se prvič iz oči v oči sreča z Voldemortom. Ta je sicer še mlad, a vseeno nam pokaže kaj zna. Kot v vseh filmih je tudi tu v ospredju prijateljstvo in zvestoba. V teh pogledih film blesti in gledati junake kako odraščajo je posebno doživetje.

V težavah smo

LeviOsa not LeviosA

Film je verjetno tudi eden najbolj smešnih. Izjave in obrazna mimika Rona se nadaljujeta. Draco s svojimi prijatelji vedno poskrbi za nekaj smeha. In pa Filch s svojo mačko. Ampak, ko je potrebno se film umiri in v ospredje prideta nevarnost in čustva.

Duhoviti trenutki

Mnenje

Od vseh osmih filmov mi ta pomeni največ. Gledal sem ga z mojo čudovito nečakinjo, ko sva bila majhna in je film del najinega otroštva. Tako prvi filmi pomenijo več kot marsikateri drug. So spomini.

Prečudovit film, ki ti še poviša željo po temu, da boš nekoč dobil pismo za čarovniško šolo. Prav tako zadnji del s prvim Dumbledorjem, ki ga je igral odlični Richard Harris. Vsak lik spoznamo še bolj in še bolj jih imamo radi. Prav vsakega posebej.

Prijateljstvo pred vsem

Pridi nazaj, ko povemo nekaj o tretjem delu iz serije!

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekIntervjuji s študenti: Tamara, tutorka na Filozofski fakulteti
Naslednji članekIzid novega spominskega kovanca

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.