Ocena filma: Izzivalca

Resnična zgodba o rivalstvu med Fordom in Ferrarijem za zmago v Le Mansu leta 1966. Ekscentrična, odločna ekipa ameriških inžinirjev mora, pod vodstvom avtomobilskega vizionarja Carolla Shelbyja, iz nič izdelati (zdaj legendarni) Ford GT40 in z njim poraziti dominantni Ferarri.

Za tiste, ki obožujejo dirke in avtomobile

Če spadaš v to skupino potem boš v filmu užival. Izdelovanje avtomobila iz ničle v enega najhitrejših je vsako sekundo zanimivo. Temu dodaj še kakšno uro dirkanja po Siebringu, Daytoni in Le Mansu pa imaš svoj dirkaški film, ki se bo boril za nagrade.

Shelby in Miles
Shelby in Miles

Za tiste, ki nimajo pojma o avtih

S svojim mizernim znanjem o avtomobilih spadam v to skupino. In iz prve roke povem, da film ne razočara na nobenem koraku. Tudi če ne veš nič o avtih, boš povsem padel v zgodbo, ki je veliko več kot le dirke in avtomobili. Je zgodba o prijateljstvu, ljubezni, starševstvu in premagovanju ovir v življenju. Film je vse to in še več.

Matt Damon in Christian Bale
Matt Damon in Christian Bale

Nagrade?

Definitivno. Čeprav velik zagovornik, da naj gre vsaka nagrada Joaquinu Phoenixu za Jokerja pa tu postavljam vlogo Ken Milesa, ki ga igra Christian Bale njemu ob bok. Fenomenalna igra Balea dvigne film na nov nivo. Ob tem mu pomaga Matt Damon, ki si bo prav tako prislužil kakšno nominacijo kot Caroll Shelby. Vsi ostali s svojimi vlogami filmu le dodajo vrednost.

IZZIVALCA (Le Mans 66) - v kinu od 14. novembra!

Urednik portala Student.si

PREGLEJ PREGLED
Zgodba
Igra
Režija
Prejšnji članekKakšna je prihodnost izobraževanja in kakšne naloge zahtevajo poklici 21. stoletja?
Naslednji članekKatere motnje hranjenja poznamo?
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

ocena-filma-izzivalcaRežiser James Mangold je ustvaril res prelepo in adrenalina polno biografijo o enem največjih avtomobilističnih dosežkov. Se že veselimo s čim nas bo režiser presenetil v prihodnje. Še bolj pa igralca Bale in Damon. 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.