Ocena filma: Midsommar

Po odličnem prvencu Podedovano zlo (Hereditary) se režiser Ari Aster vrača z novo grozljivko Midsommar. Študentka Dani se po tragediji v kateri je izgubila družino s svojimi fantom in njegovimi prijatelji odloči za izlet na Švedsko. V na začetku prav ljubki soseski kmalu ugotovijo, da je to kult, ki jim ne bo kar tako pustil oditi. Filmski studio A24 z novo mojstrovino.

Režiser Ari Aster

Šele dva filma v karieri in že ga lahko uvrščamo med mojstre grozljivk. S prvencem, v katerem blesti igralka Toni Colette je zdaj v Midsommar našel novo blestečo igralko. A o tem nekaj kasneje. Režiser nas nestrpno drži v primežu dogajanja in čeprav se v filmu ne zgodi veliko, moraš biti močno pozoren na malenkosti in stvari v ozadju. Te malenkosti ti lahko veliko pokažejo, če jih le vidiš. Je mojster žanra in močno upam, da svoj momentum obdrži kar se da dolgo.

Ne ravno vsakdanja ekipa glede odločitev
Ne ravno vsakdanja ekipa glede odločitev.

Igralci

V filmu glavno vlogo igra Florence Pough, ki prikaže igro kariere. Vsak prizor z njo je odličen in vse to pokaže kako močno predstavo lahko pokaže tudi igralec v grozljivki, če je le režiser na visokem nivoju. Verjamem, da jo čakajo velike stvari. Ob njej pa so v filmu še Will Poulter, Jack Reynor in William Jackson Harper. Vsi odlični in film odličen.

Florence Pough v vlogi kariere (trenutno)
Florence Pough v vlogi kariere (trenutno).

Premalo dogajanja

Film ni tvoja klasična grozljivka v stilu Nune (ki je obupna BTW), ampak je film, ki te z dogajanjem pretresa in ti da misliti. Po pravici povedano pravega pomena dogodkov v filmu ne najdeš dokler si ga ne ogledaš večkrat. Lahko si ga le enkrat in vseeno dobiš odlično filmsko izkušnjo. Dejstvo pa je, da se vseeno ne dogaja veliko.

MIDSOMMAR | Official Trailer HD | A24

Urednik portala Student.si

PREGLEJ PREGLED
Florence Pough
Dogajanje
Tema
Režija
Grozljivost
Prejšnji članekTop božični sejmi
Naslednji članekVN Brazilije: Verstappen in Gasly osvojila Interlagos
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

ocena-filma-midsommarDrugi film režiserja Ari Asterja. Odličen film, ki ne doseže prvenca, a vseeno veliko boljši kot marsikatera grozljivka zunaj. Film za nelagodje in na splošno slabo počutje. Ni hudega, če filma ne razumeš marsikdo ga ne. Odlična igra, odlična scenografija in vedno je svetlo.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.