Ocena filma: Nož v hrbet

Tale komična kriminalna drama je na trenutke skoraj boleče klišejska, ampak na srečo humorni trenutki to popravijo. Zasedba je kar spodobna, sama scenografija pa čudovita. Zgodba je sicer dokaj predvidljiva, ima pa nekaj zapletov, ki te vseeno presenetijo.

Lahko vprašamo, zakaj?

Zgodba se osredotoča na družino

Po rojstnodnevni zabavi slavnega pisatelja kriminalk ga naslednjega jutra najdejo mrtvega v svoji pisarni. Vsi mislijo, da je storil samomor, ampak policija vseeno preiskuje primer. Pri tem jim na pomoč priskoči tudi slavni detektiv, ki ga igra Daniel Craig.

Družina je polna nenavadnih likov in čisto vsak ima motiv za umor. Laži in spletke prikrivajo resnico, ampak slavni detektiv se jim ne pusti ujeti. Pri tem mu pomaga tudi medicinska sestra, ki je skrbela za umrlega.

Ste oboževalci? O, ja.

Scenografija je nekaj posebnega

Sama postavitev filma je res čudovita, ker se odvija v gotski graščini, ki je polna nenavadnih okraskov, stolpičev in skritih kotičkov. Razmerja med liki so napeta in njihovi spori so včasih prav komični. Že hitro ugotovimo, kdo naj bi bil morilec, vendar se zgodba vseeno obrne v nepričakovano smer.

Vau.

Film je sicer zabaven in vreden ogleda, ni pa nek presežek. Vloga Daniela Craiga je zamišljena kot poklon slavnemu detektivu Poirotu. Zgodba je zanimiva in gledalec je do konca napet, ker čaka, kako se bo razpletla. Konec je po eni strani presenetljiv, po drugi pa hitro ugotovimo, da drugače niti ne bi moglo biti.

Film priporočamo oboževalcem kriminalnih serij in gotskih filmov. Vzdušje, ki ga ustvari, je kot nalašč za te sive in kratke dni. Popestril ti bo večer in te nasmejal, verjetno pa ne bo dolgo ostal v tvojem spominu.

Knives Out Trailer #1 (2019) | Movieclips Trailers

Urednica revije Študent

Prejšnji članekO moškemu, ki ni jedel 382 dni
Naslednji članekModne zimske jakne, ki jih bomo nosili to zimo

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.