Ocena filma: Smrt v Benetkah

Smrt v Benetkah
Smrt v Benetkah Foto: on themoviedb

Smrt v Benetkah je tretji del filmske serije, ki jo je režiser Kenneth Branagh začel leta 2017 z Umorom na Orient Expresu (Murder on the Orient Express). Po lanskoletnem Smrt na Nilu, ki je bil slabši od prvega, smo priče tretjemu filmu o znamenitem detektivu Herculu Poirotu. Ljubitelji knjig bodo hitro našli napako, saj je Smrt v Benetkah naslov knjige Thomasa Manna, čeprav je film posnet po Zabavi za noč čarovnic Agathe Christie. Ker pa že angleški izvirnik spremeni naslov knjige, pustimo to pri miru (za nekaj časa). Ali gre za najboljši film v filmski seriji o Poirotovih primerih?

Branaghov Hercule Poirot, tretjič!

Kenneth Branagh se še v tretje prelevi v znamenitega detektiva, ki mora tokrat stopiti iz penzije, ko sprejme povabilo svoje pisateljske prijateljice Ariadne Oliver (Tina Fey) na skrivnostno seanso sredi Benetk. Prepriča ga, da se ji pridruži v razpadajoči palači, kjer straši. Palača je last slavne operne pevke Rowene Drake (Kelly Reilly). Ko je eden od gostov umorjen, vsi navzoči postanejo osumljenci, kar slavnega detektiva pahne v temačni svet senc in skrivnosti.

Seansa, ki Hercula Poirota postavi pred pomembna vprašanja
Seansa, ki Hercula Poirota postavi pred pomembna vprašanja Foto: on themoviedb

Ponovno gre za orkestrsko igralsko zasedbo, kjer pridejo do izraza skupaj in ne vsak zase. Še najbolj od vseh izstopa Michelly Yeoh kot vodja seanse. Vsi svojo nalogo opravijo vlogi primerno in tako bi lahko opisali tudi celoten film. Gre za film, ki zadostuje svojim potrebam. Ni nič posebnega, čeprav je znatno izboljšanje predhodnika, a bo verjetno izobčil tiste ljubitelje detektivk, ki niso ravno ljubitelji grozljivega žanra. Čeprav v ta žanr pomoči le prvi členek prsta, je to dovolj za nekaj dokaj strašljivih in klavstrofobičnih prizorov.

Zadnji Poirotov spev v tej obliki?

Bralci knjige verjetno ne bodo našli pretirane zanimivosti v filmu, gledalci brez izkušnje branja pa bi lahko naslednji dve uri življenja preživeli v dokaj zanimivi detektivki z nekaj grozljive primesi. Kam bo pot Poirota vodila v prihodnje, če sploh?

A Haunting in Venice [Smrt v Benetkah] | official trialer | v kinu od 14. septembra

Urednik portala Student.si

PREGLEJ PREGLED
Smrt v Benetkah
Prejšnji članekKaterega vitamina primanjkuje največ Slovencem v zimskem času?
Naslednji članekZlahka posesa in obriše stanovanja praktično vseh velikosti

Urednik portala Student.si

ocena-filma-smrt-v-benetkahSmrt v Benetkah je tretji del filmske serije, ki jo je režiser Kenneth Branagh začel leta 2017 z Umorom na Orient Expresu (Murder on the Orient Express). Po lanskoletnem Smrt na Nilu, ki je bil slabši od prvega, smo priče tretjemu filmu o znamenitem...

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.