Ocena filma: Tolkien

Navdušenci nad Gospodarjem prstanov smo končno prišli na svoj račun – izšel je film, ki govori o življenju enega največjih pisateljev 20. stoletja. Pisatelju lahko sledimo od otroštva do prve svetovne vojne, ki je za vedno spremenila njegovo življenje.

Kako se je ubadati z oboževalci Tolkiena?
Oboževalci Tolkiena so lahko malce zaščitniški.

Prijatelji so najpomembnejši

Navdih za četverico hobitov so predstavljali njegovi trije prijatelji. Vsi štirje so bili sošolci in kasneje so vsi odšli v vojno. Vrnila sta se le dva. Izkušnja je globoko zaznamovala pisatelja in prijateljstvo zato igra osrednjo vlogo v Gospodarju prstanov.

Štirje prijatelji
Četverica prijateljev je služila za navdih.

Njegovo navdušenje nad jezikom se odraža v bogati zgodovini likov, ki jih je ustvaril. Film pa nam poda skorajda preveč očitne navdihe za vsem znano zgodbo o slavnem prstanu. Manjka niti ljubezenska zgodba in kemija med glavnima igralcema je odlična.

Film bi bil lahko veliko boljši

Film sicer zelo dobro prikazuje zgodnje življenje avtorja, vendar sem pričakovala precej več. Na trenutke je celo dolgočasen, namigi na slavno trilogijo pa so boleče očitni. Glavna igralca sta najboljši del filma, Hoult je naravnost blestel v svoji vlogi. Film pa na žalost ni dosegel svojega potenciala.

Zmaj in začetek trilogije Gospodar prstanov
Prva svetovna vojna je pustila globoke posledice na pisatelju.

Čeprav ni tako dober kot slavna filmska upodobitev epske trilogije, si je film vseeno vredno ogledati. Še posebej ga priporočamo za oboževalce Gospodarja prstanov in Hobita, primeren pa je tudi za navdušence nad zgodovinskimi dramami in biografijami.

Tolkien Trailer #2 (2019) | Movieclips Trailers

Urednica revije Študent

PREGLEJ PREGLED
Igra
Zgodba
Režija
Celota
Prejšnji članekTeden odprtih vrat na ŠOU športu
Naslednji članekŠtudent v Gambiji: perspektiva prostovoljke Zymryte Ademaj

Urednica revije Študent

ocena-filma-tolkienNavdušenci nad Gospodarjem prstanov smo končno prišli na svoj račun – izšel je film, ki govori o življenju enega največjih pisateljev 20. stoletja. Pisatelju lahko sledimo od otroštva do prve svetovne vojne, ki je za vedno spremenila njegovo življenje. Prijatelji so najpomembnejši Navdih za četverico hobitov...

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.