Poslovil se je Ennio Morricone

Ennio Morricone
Slavni filmski skladatelj se je poslovil pri 91. letih.

Mnogi ne bodo prepoznali imena italijanskega skladatelja, ki je preminil včeraj. Poslovil se je pri 91 letih po življenju ustvarjanja, ki je za večno pustilo pečat v filmski glasbi. Ustvaril je glasbeno spremljavo za skorajda 500 filmov, najbolj znani med njimi so vesterni Dobri, hudobni, grdi in Bilo je nekoč na Divjem zahodu ter Podlih osem.

Čeprav vam je ime mogoče neznano, vam bo znana naslednja pesem:

Njegova glasbena spremljava je bila ikonična, saj se ni zanašala na standarden orkester, temveč je Morricone uporabljal alternativne pristope, kot na primer odmevajoče orglice, zvonce, pevske zbore, ki so peli medmete, vojaške bobne in biče. Tako je nastala glasbena spremljava, ki se je včasih zdela, kakor da odzvanja iz nekega spiritualnega sveta.

Rodil se je leta 1928 v Rimu. V mladosti je spoznal Sergia Leona, režiserja znane Dolar trilogije, v kateri je zaslovel Clint Eastwood. Obiskoval je konservatorji Santa Cecila, kjer se je specializiral za trobento, ki se je velikokrat prikradla v njegova dela. V filmske vode ga je potegnil Leone, ko je na njegovo prošnjo napisal glasbeno spremljavo za film Za pest dolarjev. Po njegovem prvencu svet filmske glasbe ni bil več isti.

For A Few Dollars More - Final Duel Music (With Correct Editing)

Počivaj v miru. Tvoja glasba se nebo nikoli nehala igrati.

Ti je prispevek všeč? 1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic (2 ocen, povprečje: 5,00)
Loading...

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vpiši ime
Prosim vpiši svoj komentar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.