Predzgodba Levjega kralja: Disney nadaljuje z molžo denarja in izsesavanjem duše (Napovednik)

Disney bo iz Levjega kralja izmolzel še zadnjo kapljico
Disney bo iz Levjega kralja izmolzel še zadnjo kapljico Foto: on imdb

Luč sveta je ugledal napovednik za prihajajoči film Mufasa s podnaslovom Levji kralj. Gre za predzgodbo filma iz leta 2019, saj je vsaka povezava z legendarno risanko povsem odveč. Studio Disney je, predvsem na podlagi finančnega uspeha igrane predelave, nadaljeval z ustvarjanjem novega filma v svetu Levjega kralja. S tem je dokazal, da je brez idej, in da ga nič ne bo ustavilo pred izsesavanjem zadnje trohice dostojanstva. To je napovednik za film o levjem kralju Mufasi.

Nadaljevanje Levjega kralja iz leta 2019

Poleti 2019 je v kina prispela težko pričakovana »igrana« predelava animirane mojstrovine Levji kralj. Po uspehu Knjige o džungli se je režiser Jon Favreau posvetil Levjemu kralju, za mnoge najboljšemu animiranemu filmu vseh časov. Čeprav odzivi niso bili najboljši oziroma so bili, če smo iskreni, precej negativni, je film v kinih zaslužil več kot 1,6 milijarde ameriških dolarjev. Postalo je jasno, da se bo zgodba nadaljevala. In čeprav smo pričakovali predelavo filma Levji kralj 2, ki v vlogo očeta postavi Simbo, smo nekoliko nepričakovano prejeli predzgodbo o Mufasi. Ta pa ni le predzgodba, saj bo vključevala segmente omenjenega nadaljevanja.

Mufasa v novem napovedniku Disneyjevega filma
Mufasa v novem napovedniku Disneyjevega filma Foto: on imdb

Kaj pravi Disney o filmu? Predzgodba nam bo razkrila vzpon enega največjih kraljev Skale Ponosa, v zgodbi, ki jo bo mali Kiari – hčerki Simbe in Nale – povedal Rafiki, nekaj zabavnih dejstev pa bosta dodala Timon in Pumba.

Čeprav še ni znano, bo film združil elemente drugega dela Levjega kralja in podrobnosti, ki smo jih skozi leta izvedeli o Mufasi in Scaru ter njunem razmerju in odraščanju. Koliko vsega, kar je bilo povedanega v zadnjih tridesetih letih bo ostalo nespremenjenega, ni jasno. Ima pa film možnost, da pove nove reči.

Rafiki in Mufasa v napovedniku
Rafiki in Mufasa v napovedniku Foto: on imdb

V filmu celo hčerka Beyonce Knowles Carter

Vrača se nekaj igralske zasedbe iz leta 2019 – Seth Rogen kot Pumba, Billy Eichner kot Timon. John Kani kot Rafiki, Donald Glover kot Simba in Beyonce kot Nala.

Seveda pa se jim bodo pridružili tudi novi liki in igralci: Aaron Pierre kot mladi Mufasa, Kelvin Harrison Jr. kot Taka oz. mladi Scar, Kagiso Lediga kot mladi Rafiki, Tiffany Boone kot Sarabi, Preston Nyman kot Zazu, Thandiwe Newton kot Eshe, Lennie James kot Obasi, Keith David kot Masego, Anika Noni Rose kot Afia in Blue Ivy Carter kot Kiara.

Mufasa poster
Mufasa prihaja v kina decembra 2024

Film bo režiral Barry Jenkins, ki je pred tem poskrbel za oskarjevski mojstrovini Mesečina (Moonlight) in Šepet nežne ulice (If Beale Street Could Talk). Slednji je že pred leti napovedal, da ima film podobno strukturo kot Boter 2 (The Godfather Part II), kar je nora primerjava. »Ko sem sredi 90-ih let sestri pomagal vzgajati dva mlada fanta, sem odraščal s tem likoma (Mufasa in Scar). Imeti priložnost sodelovati z Disneyjem pri širjenju te veličastne zgodbe o prijateljstvu, ljubezni in zapuščini, hkrati pa nadaljevati svoje delo pri zapisovanju življenj in duš ljudi znotraj afriške diaspore, je uresničevanje sanj,« je o filmu Mufasa povedal Barry Jenkins. Scenarij je napisal Jeff Nathanson, ki je spisal že prvi del.

Za glasbo bosta ponovno poskrbela Hans Zimmer in Pharrell Williams, vse nove skladbe pa bo napisal Lin-Manuel Miranda, ki bo sodeloval z Markom Mancino in Lebo M.

Mufasa: Levji kralj v kina prihaja decembra letos.

Zaključne misli o nadaljevanju Levjega kralj

Hkrati nadaljevanje in predzgodba je zanimiv Disneyjev trik, ki je bil nepričakovan. Dejstvo je bilo, da se izvirniku predelava ne bo mogla približati. To se je izkazalo za resnično, saj je bila zgodbi odvzeta duša, igrivost, čustva in doživetost. Pohvaliti je bilo moč le vizualne učinke, kjer pa je bilo zaradi nasičenosti še lažje najti napake. Enako jasno je bilo dejstvo, da je glede na zaslužek predelave nadaljevanje neizogibno. In če so že morali poseči v nekaj, naj bo to zgodba, ki je še nismo videli na velikem platnu. Pričakovanja so nizka in po videnem v napovedniku bo še ta težko doseči pri tistih, ki so najmanj videli film iz leta 1994, kaj šele tistih, ki ga obožujejo. Denar je tudi v filmskem svetu sveta vladar.

Mufasa: The Lion King | Teaser Trailer

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekJerajeva temačna razstava: Z visokim korakom prestopim okensko polico
Naslednji članekNajbolj priljubljeni slovenski politiki in stranke ta hip

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.