Premiera Festivala kratkega filma Ljubljana

promocijski plakat za fekk

V ponedeljek, 19. 8., se je začel že peti festival kratkega filma Ljubljana. Tudi sama sem dobila priložnost, da sem se ga udeležila in ni mi žal, bilo je več kot odlično.

Premiera se je začela z zabavnim uvodom, zahvalami, potem pa se je že začel mix izbranih filmov iz letošnjega festivala. Od teh sta mi najbolj v spominu ostala Promiskuiteta režiserja Maka Sajka in Žabja balada režiserja Leonora Telesa, ki si jo lahko ujamete še ta petek ob 20.30.

Kot zadnji na programu so se nam predstavili Kratki rezi. Šest slovenskih, triminutnih filmov, petih režiserjev in šestih scenaristov. Vsi postavljeni v lokacijo avtomobila, s temo težav prvega sveta in razhajanja.

scena iz enega od kratkih rezov
Foto: Ksaver Šinkar

Osebno me je navdušilo vseh šest. Priporočam, da si jih ob prvi priložnosti ogledate, saj vas v dobrih dvajsetih minutah čaka tako tragika, kot smeh zraven pa še nadnaravne sile. Preprosto jih ne morem prehvaliti na vseh področjih. Izjemna produkcija in igralska zasedba. 10/10.

ženska, ki reče popolno

Na koncu je sledilo še druženje, kjer nas je čakala dobra hrana in še boljša glasba. Oglej si program in tudi ti lahko ta teden uživaš v bogatem programu kratkih filmov.

Junior novinar

Ti je prispevek všeč? 1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic (5 ocen, povprečje: 5,00)
Loading...

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vpiši ime
Prosim vpiši svoj komentar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.