Serije, ki so trajale predolgo

London, UK - March 30, 2012:  Film Crew On Location Night Shoot. DoP and assistant preparing to shoot using 4k camera.
Foto: joegolby iz iStock

Serije obožujemo skoraj vsi, a tudi vsi se zavedamo, da nekatere serije trajajo že predolgo. In tu ne govorim o nadaljevankah, ki imajo po petsto delov in več. Govorim o serijah, ki so bile, oziroma so, tako popularne, da jih je gledal skoraj cel svet. In težava je tičala v tem, da s(m)o serijo še vedno gledali, a nikoli ni dosegla tiste kakovosti začetka. Pogosto je razlog za to, da scenaristi ne vejo, kako serijo končati in morajo »izmolzti« gledalca do konca. V njihovo obrambo pa zdrava kmečka logika, ki ji ne gre ugovarjati. Poglejmo si, katere serije so to.

Smallville (2001-2011)

Zgodba o Clarku Kentu preden je postal Superman. Na kratko: Čakali smo deset sezon, da smo videli nekoga, za kogar vemo, da zna leteti, leteti. Zadnjih pet sezon je postajala zgodba dolgočasna in čeprav je serija imela zelo priljubljene like, tudi ti niso pomagali. Vseeno pa je bila prva super popularna serija o superjunakih, kar je privedlo do poplave novih (Flash, Arrow in tako naprej).

Tom Welling

Simpsonovi (1989-)

Brez dvoma so Simpsonovi ena največjih serij vseh časov. Kulturni fenomen, ki ga poznajo vsi. A to ni dovolj, če iz originalne ideje vlečeš in vlečeš dokler ne ostane nič. Lep način, da bi to zaključili, je bil film leta 2007, a to očitno ni bilo v redu. Kakovost je padla, a to ne pomeni, da ni več smešno. Smešno je, a se zdi preveč razvodenelo.

Simpsonovi

Dva moža in pol (2003-2015)

Serija, ki jo lahko uvrstiš na vse sezname. Od najboljših serij vseh časov, do najslabšega konca in tako dalje. Po odhodu Charlieja Sheena iz serije, bi pač moralo biti konec oziroma v najslabšem primeru ostati še eno sezono. Serija je obstala še štiri sezone, in se iz ene najboljših humorističnih nanizank prelevila v predmet posmeha.

Dva moža in pol

Beg iz zapora (2005-2017)

Serija je bila krasna, dokler niso preprosto prišli iz zapora. In kam dalje, da bi še vedno delovalo resnično? Res je, nazaj v zapor. Cilj serije je bil beg iz zapora in to je ekipi tudi uspelo, a kaj ko je treba zaslužiti še malo več. Vseeno pa je Beg iz zapora ena izmed serij, ki je edinstveno serijo preselila v srca gledalcev in tam tudi ostala. Kljub temu, da je sama na programu ostala predolgo.

Beg iz zapora

Pisarna (2005-2013)

Kljub temu, da je to serija, ki se je skoraj ne sme kritizirati, jo pač moramo. Ko odide Steve Carell in z njim lik Michaela Scotta, serija izgubi velik del. Tako bi se morala serija končati s tisto sezono in tako ne bi imela črnega madeža na sebi. To pa zato, ker so bile zadnje dve sezoni le bleda senca serije.

Pisarna

Kako sem spoznal vajino mamo (2005-2014)

Serija, ki je veliko pobrala od Friendsov, a ni imela pameti, kdaj končati. Zadnjih nekaj sezon je bilo tako dejansko napornih za gledanje. Z muko so gledalci tudi sprejeli zadnjo sezono, ko so izvedeli, da se je serija vrtela okoli ničesar (skoraj). Vsekakor ena boljših serij z določeno ciljno skupino, a kaj ko je SPET treba izmolsti vse do konca.

Kako sem spoznal vajino mamo

Ljubke lažnivke (2010-2017)

Serija, ki so jo v večini gledale le punce. Vseeno pa se je vmes našel kakšen gledalec nasprotnega spola in tako lahko to povem iz osebnih izkušenj. Pretrpel sem sedem sezon za to, da je šlo po polovici druge vse navzdol. Slabšega zapleta, razpleta in še enkrat tako še nisem videl. Bila je serija za tri sezone, nič več.

Pretty little liars

Živi mrtveci (2010-)

Serija, ki je bila v prvih treh sezonah verjetno ena najboljših vseh časov. Že ko je po prvi sezoni odšel Frank Darabont (Kaznilnica odrešitve, Zelena milja) se je poznalo na kakovosti. Trenutni ustvarjalci sploh ne vedo, kdaj bi serijo končali. To je velik razlog za preplah, čeprav je serija v zadnjih dveh sezonah dobila nekaj kakovosti nazaj. Vseeno pa ni to to.

Neznanje

Nadnaravno (2005-2020)

Serija o bratih Winchester, ki se borita proti nadnaravnim silam. Zanimiva serija, ki pa bi definitivno lahko trajala vsaj polovico manj sezon. Potek serije je bil že čisto zlajnan in tako je tudi kakovost padla. No, pa saj smo tega pri serijah, ki jih ustvarja WB, že vajeni. Ampak dokler Dean in Sam izgledata slastno, ni panike.

Brata Winchester

Talenti v belem (2005-)

V času, ko so bile zdravstvene serije v vzponu, je nastala serija mladih talentov, ki se učijo tega poklica. Zraven še ščepec ljubezni, seksa, prevar, ljubosumja in ostalih mladostniških zadev. Serija je kultna in vsako leto zadovoljuje svoje zveste gledalce. Marsikoga pa zanima, kdaj se bo sploh končala. Ne ravno kmalu, pa tudi če se bo končala, so tu še spinoffi.

Dr. Shepherd

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekMagister ekotehnolog – kdo je, kaj zna in kje je zaposlen?
Naslednji članekPo katerih kompetencah sprašujejo v modernih službah?
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.