The Witcher boljši od Igre prestolov

Logotip serije

Če si oboževalec fantazijskih serij, si si gotovo že ogledal novo originalno serijo na Netflixu The Witcher. Je super izbira za vse oboževalce Igre prestolov, ki pogrešajo temačno fantastiko in zapletene politične spletke.

Čarovnice, mutanti in pošasti

Serija govori o mutantu, ki za denar pobija pošasti. Glavne vloge pa ne igra samo on, pač pa tudi mlada princesa, ki beži pred napadalci in čarovnica, ki žrtvuje del sebe za lepoto. Zgodba ne poteka kronološko, pač pa skače iz preteklosti v sedanjost.

Za razliko od priljubljene Igre prestolov tukaj vidimo kar nekaj odličnih reprezentacij močnih žensk bojevnic. Čeprav je naslovna oseba moški, se zgodba hkrati posveča tudi dvema ženskama. Nasilje sicer ostaja, ni pa tako brutalno in pogosto.

Napovedana druga sezona

Netflix je zaradi uspešnosti serije že napovedal drugo sezono. In verjetno nas bo čakalo še kar nekaj sezon, glede na to, da je serija posneta po zbirki šestih knjig. Na žalost še ne vemo, kdaj bomo dobili drugo sezono, precej verjetno pa bo izšla v letu 2021.

Vrnili se bodo vsi trije glavni junaki, ki se tako ali tako pojavljajo v vseh knjigah, tako da je bilo to že pričakovano. Prva sezona je služila bolj kot uvod v ta magični svet, zato bo druga sezona verjetno bolj napeta in polna akcije.

Must watch za oboževalce fantastike

Serijo priporočamo vsem oboževalcem Igre prestolov, ki ne bodo razočarani. Je odlična za vse fane temačne fantastike in kot nalašč za binganje. Prva sezona je bila res obetavna, zato lahko pričakujemo bolj kvalitetno nadaljevanje v primerjavi s polomijo zadnjih sezon Igre prestolov.

THE WITCHER | MAIN TRAILER | NETFLIX

Urednica revije Študent

PREGLEJ PREGLED
Zgodba
Scenografija
Igra
Celota
Prejšnji članekSamopregledovanje ti lahko reši življenje!
Naslednji članekPrepreči zimske bolezni in nadloge
Katja Stojić

Urednica revije Študent

the-witcher-boljsi-od-igre-prestolovSerija je napeta in zelo zanimiva. Ker pa skače iz preteklosti v sedanjosti, se včasih zmedeš, ker ne veš, kaj se dogaja. Šele na koncu ti vse postane jasno. Glavni igralec ni ravno najboljši, sta pa zato glavni ženski igralki čudoviti. Učinki so fenomenalni, nasilja je za moj okus še vedno preveč, je pa večji poudarek na ženskih likih, kar sem pogrešala pri Igri prestolov. Obetaven začetek nove serije!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.