Top 5 anime filmov

Akira (1988)

Poster za film Akira

Zgodba filma je postavljena v apokaliptični svet leta 2019. Predstavljena je s stališča Shōtare Kaneda, vodje motoristične tolpe, katerega najboljši prijatelj Tetsuo Shima po motoristični nesreči dobi telekinetične sposobnosti, posledično ogrozi politični kompleks ter sproži kaos in upor v futuristični metropoli Neo-Tokya.

Your name (2016)

Glavna junaka filma Your name

Mitsuha in Taki sta neznanca, ki živita vsak svoje življenje, dokler si kar naenkrat zamenjata mest. Mitsuha se zbudi v telesu Takija, in on obratno. To se dogaja naključno, zato si morata prilagoditi življenja okoli tega. Zgradita povezavo s tem, da si puščata sporočila, potem pa se želita srečati. Ampak narazen ju drži nekaj več kot le razdalja.

Spirited away (Čudežno potovanje) (2001)

Prizor iz filma Spirited away, deklica in njen sopotnik na valku

Desetletna deklica Chihiro je prepričana, da se mora ves svet podrediti vsaki njeni muhi. Ko ji starša povesta, da se morajo preseliti, je jezna. Med potovanjem v novo hišo prispejo do konca skrivnostne ulice, pred rdečo stavbo, pod katero je neskončen predor. Znajdejo se v svetu pradavnih bogov in čarobnih bitij, ki mu vlada demonska čarovnica Yubaba. Deklica se poda na pot, da bi rešila svoje starše iz začaranega sveta.

A silent voice (2016)

Poster za film A silent voice z obema glavnima osebama

Najstnik Shoya Ishida želi narediti samomor. V zadnjem trenutki se premisli, spomni se na dni v osnovni šoli, in se sprašuje, kaj ga je pripeljalo do tega mesta. Spomni se Shoko Nishimiye, nove dijakinje, ki je bila gluha. Skuša se zbližati z razredom, a Shoyi gre na živce, zato jo nadlegujejo. Ko ravnatelj izve za to, je kriv Shoya. Kmalu se razred obrne proti njemu in ga nadleguje. On krivi Shoko, zato se stepeta, ona se posledično prepiše na drugo šolo. Shoya najde njeno beležko in se jo odloči obdržati.

Princess Mononoke (Princesa Mononoke) (1997)

Princesa Mononoke

Princ Ashitaka je okužen z neozdravljivo boleznijo, ki jo je nadenj poslal zli bog. Če pravočasno ne najdejo zdravila, ki bi mu iz telesa odstranilo prekletstvo, mu grozi smrt. Odpravi se na Daljni vzhod, toda ko prispe na cilj in sreča “jeklenega boga”, ki bi mu uspel pomagati, se znajde v središču bitke med živalmi iz gozda in rudarji, ki izkoriščajo in uničujejo dragoceni les. Vodja gozdnih živali je princesa Mononoke, ki so jo vzgajali volkovi.

Kaj pa misliš ti? Smo katerega zgrešili?

Prejšnji članekOd opija do ekstazija: droga skozi zgodovino
Naslednji članekBomo dobili novo verzijo filma Sam doma?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.