Top 5 čarovnic

Hermiona (Harry Potter)

Najbolj brihtna čarovnica v celem letniku (če ne celo šoli) je bila moja vzornica kot otrok. Je noro pametna, ampak tudi dobra prijateljica. Harry in Ron bi bila čisto izgubljena brez nje. Zna pa biti tudi maščevalna, kadar je to treba (izdajalka Dumbledorjeve armade je dobila svojo kazen).

Sabrina (Chilling Adventures of Sabrina)

Najstniška čarovnica je ena najbolj slavnih čarovnic na malih ekranih. Z novo uprizoritvijo je dobila morje oboževalk in čeprav pogrešamo govorečega Salema, je nova serija več kot odlična. Ker je malce grozljiva in temačna, je super za filmski maraton na Noč čarovnic. Sabrina je pogumna in odločna, bori se za svoje prijatelje in ne sledi množici.

Kiki’s (Kiki’s Delivery Service)

Japonska animirana čarovnica je prav prisrčna. Z metlo dostavlja pakete in pisma, ni pa najbolj spretna pri urokih in čarovniji. Njena zgodba o odraščanju nam je lahko vsem za vzgled, si je pa animirani film vreden ogledati, saj je očarljiv in prikupen. Nastal je pod slavnim ustvarjalcem Miyazakijem, ki je japonsko filmsko industrijo dvignil na višjo raven.

The Scarlet Witch (The Avengers)

Zapostavljena super junakinja Marvelovih Maščevalcev je veliko bolj nadarjena igralka kot pa njeni slavni sestri dvojčici. Njena zgodba je klasičen primer preobrazbe negativca v junaka. S svojim bratom sta ena izmed najbolj zanimivih stripovskih likov. Lahko jo vidiš v filmih o Maščevalcih, upamo pa, da bo dobila tudi svoj film. Marvel tako ali tako snema filme o vseh.

Sestre Halliwell (Charmed)

Kdo se ne spominja serije Čarovnice, ki se je vrtela, ko smo bili otroci? To je bila ena mojih najljubših oddaj in še danes bi jo lahko gledala. Ker so vse sestre super, se nisem mogla odločiti samo za eno (čeprav je bila moja najljubša Phoebe). Serija je sicer malce zastarela, kar se tiče posebnih učinkov, ampak še vedno vredna ogleda, ker je prava klasika.

Katja Stojić

Urednica revije Študent

Prejšnji članekHuawei Watch GT 2 že na voljo na slovenskem trgu
Naslednji članekRazkorak med spoloma v digitalni industriji še vedno velik
Katja Stojić

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.