Top 5 kriminalnih serij

Broadchurch

To napeto britansko serijo sem pogledala v treh dneh. Vsak dan eno sezono. Ja, tako napeta je. V njej igrata prejšnji in zdajšnja doktor Who, primer se vrti okoli umora mladega fanta. Vsaka epizoda je tako napeta in polna presenečenj, da si moraš pogledati, kaj se zgodi v nadaljevanju. Tudi glavna preiskovalca sta odlična igralca in zgodbo peljeta naprej.

Broadchurch Official Trailer HD

The Fall

Gospod Grey se tokrat pokaže v popolnoma drugačni luči, in sicer kot serijski morilec. Običajen oče dveh otrok zasleduje in ubija ženske, ki so podobne njegovi mami. Glavno preiskovalko igra Gillian Anderson, ki je odlična v vsaki vlogi. Serija je zelo napeta in osredotočena na psihologijo zločincev.

The Fall | Trailer [HD] | | Netflix

Shetland

Oddaljeni škotski otoki so sicer precej odmaknjeni od glavnega otočja, a zločin tudi tukaj ne počiva. Skupina preiskovalcev rešuje zločine v tesno povezani skupnosti, za piko na i pa lahko uživaš v škotskem narečju. Vsaka sezona se malce razlikuje od prejšnje, tako da ti nikoli ni dolgčas, gre pa za bolj tradicionalno kriminalno serijo.

The Alienist

Ta zgodovinska drama je precej temačna in usmerjena v psihologijo serijskih morilcev. Ima odličen nabor igralcev, ti pa priporočamo, da si jo ogledaš ob dnevni svetlobi, saj ima kar nekaj krvavih prizorov. Je skoraj mešanica med kriminalko in grozljivko, ampak gledalca kar potegne noter.

The Alienist | Official Trailer [HD] | Netflix

Ripper Street

Detektivi preiskujejo zločine v mestu, kjer je nekoč strašil Jack Razparač. V tej zgodovinski seriji igra priljubljeni gospod Darcy, je pa zelo temačna in nasilna. Poudarek je na drami in britanska televizija to izpelje čudovito. Odlični so tudi prizori zgodovinskega Londona in pa seveda kostumi – to serijo se splača gledati že samo zaradi kostumografije in scenografije.

RIPPER STREET Trailer - New Series Jan 19 BBC America

 

Urednica revije Študent

Prejšnji članekTop branja za vsak okus
Naslednji članekDokumentarci o globalnem segrevanju, ki te bodo pretresli

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.