Top filmi Liffea

Letošnji Ljubljanski mednarodni filmski festival prinaša ogromno filmov. Kateri pa so tisti, ki jih marsikdo najbolj priporoča?

Svetilnik (The Lighthouse)

Robert Eggers, režiser opevane ruralne srhljivke Čarovnica, se vrača s hipnotično, halucinantno in na 35-milimetrski trak posneto psihološko srhljivko o dveh svetilničarjih na odročnem atlantskem otoku konec 19. stoletja. Willem Dafoe in Robert Pattinson v glavnih vlogah.

The Lighthouse | Official Trailer HD | A24

Skrito življenje (A hidden life)

Na resničnih dogodkih temelječ film kot posvetilo enemu nesojenih junakov druge svetovne vojne, posnet v veličastnem slogu Terrencea Malicka. Oče treh hčerk in ljubeč mož je vpoklican v nemško vojsko na začetku druge svetovne vojne.

A HIDDEN LIFE | Official Trailer [HD] | FOX Searchlight

Obtožujem! (J’accuse!)

Francoski film kontroverznega režiserja Romana Polanskega. 5. januarja 1895 obetavnemu oficirju Alfredu Dreyfusu zaradi vohunjenja odvzamejo vojaški čin in ga pošljejo na Hudičev otok.

Luč mojega življenja (Light of my life)

Oče in njegova hči Rag potujeta po obrobju nekdanje civilizacije, deset let po tem, ko je smrtonosna epidemija z obličja zemlje izbrisala skoraj vso žensko populacijo in s tem ogrozila obstoj človeštva. Stvari se zapletejo, ko ju sredi gozda ogrozijo trije ostareli moški, ki v Rag vidijo zgolj orodje za nadaljnji razplod človeštva.

LIGHT OF MY LIFE Official Trailer (2019) Casey Affleck, Elisabeth Moss Movie HD

So to vsi?

Absolutno ne. Festival je poln odličnih filmov in vsak ima svoj okus. To je le nekaj predlogov za filme. Seznam filmov pa si lahko ogledaš tukaj.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekOdpira se nov klub Square
Naslednji članekPravice LGBT v Sloveniji in Evropi

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.