Top filmi za oboževalce Downton Abbey

The Great Gatsby

Navdušenci nad scenografijo si morajo pogledati ta film. Prikazuje življenje najbogatejših Američanov, ki svoja bogastva zapravljajo na zabavah, ki jih prireja skrivnostni Gatsby. Ta želi s tem osvojiti prelepo Daisy, ki pa je žal poročena. Nihče ne ve veliko o Gatsbyju, razen tega, da je nesramno bogat in ima dobra poznanstva. Leonardo di Caprio ga je res odlično odigral, film pa je posnet po ameriškem klasičnem romanu.

GREAT GATSBY Trailer (2012) Movie HD

Pride and Prejudice

Ta film je predvsem za nežna srca, ki so zaljubljena v gospoda Darcyja. Kdo ne pozna slavne zgodbe petih sester, ki jih povsem navduši prihod gospoda Bingleyja in Darcyja? Ta adaptacija romana je še posebej čudovita, kar zadeva posnetkov narave. Keira Knightley slavno Elizabeth Bennett odigra naravnost čudovito, kemija na ekranu pa je naravnost otipljiva.

Pride & Prejudice Official Trailer #1 - Keira Knightley Movie (2005) HD

Gosford Park

Če pogrešaš Maggie Smith, si moraš pogledati ta film. Govori o veličastni zabavi v tridesetih letih prejšnjega stoletja, na kateri nekoga umorijo. Tako služabniki kot aristokrati morajo preiskovati pretekle dogodke, da ugotovijo, kdo je morilec. V filmu igra kar nekaj slavnih britanskih igralcev, ki poskrbijo za ustrezno stopnjo napetosti in pričakovanja.

Gosford Park - Trailer

Nicholas Nickleby

Zgodba filma se ne osredotoča na samo eno družino, je pa postavljena v podoben časovni okvir. Govori o življenju angleških plemičev, obenem pa se posveča tudi revnejšim ljudem, ki so trpeli zgolj za to, da je angleška smetana lahko živela v luksuzu. V filmu spoznamo glavnega junaka, ki se obrne k svojemu stricu po pomoč. Ta pa ga pošlje delati za ljudi, ki niso ravno steber moralne drže.

Nicholas Nickleby Official Trailer #1 - Tom Courtenay Movie (2002) HD

The Age of Innocence

Ponovno gre za adaptacijo slavnega romana, ki se posveča ameriški smetani osemnajstega in devetnajstega stoletja. Osredotoča se predvsem na romanco med glavnim junakom, ki se zaljubi v sestrično svoje zaročenke. V filmu igrajo Daniel Day-Lewis, Michelle Pfeiffer in Winona Ryder. Če si oboževalec zgodovinskih romanc, je ta film kot nalašč zate.

The Age of Innocence (1993) ORIGINAL TRAILER [HD 1080p]

The Remains of the Day

V tej adaptaciji slavnega romana igrata Emma Thompson in Anthony Hopkins. Govori o butlerju, ki se zaljubi v hišno oskrbnico v letih pred drugo svetovno vojno. Čeprav se njegov gospodar druži z nacisti, mora butler ohraniti mirno kri in obdržati nevtralen obraz. Tako knjiga kot film sta briljantna, zato res ne moreš zgrešiti ne z enim ne z drugim.

The Remains Of The Day (1993) Trailer

A Room with a View

V tem filmu te bo najbolj presenetila glavna igralka, ki je najbolj znana po svojih ekscentričnih vlogah. Helena Bonham Carter je tukaj mlada dama, ki s svojo gardedamo potuje po Italiji. Tam spozna moškega, v katerega se sicer zaljubi, vendar se njuna zgodba ne konča takoj srečno. Ponovno odlična izbira za oboževalce zgodovinskih romanc.

A Room With a View | Trailer

Urednica revije Študent

Prejšnji članekVse o štetju kalorij
Naslednji članekLindsey Vonn: The Final Season
Katja Stojić

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.