Zmajeva hiša, 2. sezona: Vse informacije, ki jih rabite

Zmajeva hiša se vrača junija 2024
Zmajeva hiša se vrača junija 2024

Letošnjega junija bomo morali vsi izbrati. HBO je razkril datum premiere druge sezone serije Zmajeva hiša (House of the Dragon) s pomočjo dveh napovednikov, ki jasno nakazujeta na bitko v Zahodnjem.

Zmajeva hiša, druga sezona na sporedu junija

Kdaj bomo gledali drugo sezone Zmajeve hiše? HBO je razkril, da bo prvi del druge sezone predvajan 16. junija na pretočniku Max.

HBO se je promocije lotil prav zares mojstrsko. Objavljena je bila galerija z liki serije in sloganom »Vsi morajo izbrati«. Tako smo ločeni na črno in zeleno stran, pri čemer prva vključuje Rhaenyro Targaryen, Daemona Targaryena, Rhaenys Targaryen in Corlysa Velaryona, druga Aegona II Targaryena, Ser Cristona Colea, Aemonda Targaryena in Alicent Hightower.

Zmajeva hiša deli gledalce z dvema napovednikoma

Za 21. marec je HBO napovedal napovednik, ki je že pred začetkom leta spadal med najbolj pričakovane – kar se spodobi za eno najbolj pričakovanih serij leta 2024. Verjetno pa si ni nihče mislil, da bosta luč sveta ugledala dva hkratna napovednika. Kot pri prej omenjeni galeriji likov, so tudi tokrat ubrali izvrstno promocijo. Dva napovednika sta predstavila svojo plat kovanca. V enem nas pozdravi Rhaenyra oziroma Emma D’Arcy, v drugem pa Aegon II oziroma Ty Tennant. Tudi tokrat je jasno, da moramo gledalci izbrati svojo stran.

Črni napovednik Zmajeve hiše

»Moj oče je izbral mene, svojo prvorojenko, za svojo naslednico,« pravi Rhaenrya na začetku črnega napovednika. »Tako je bil odločen do smrti. Pa vseeno Alicentin sin sedi na mojem prestolu. Nameravam se boriti v tej vojni in zmagati.«

House of the Dragon | Official Black Trailer | Max

Zeleni napovednik Zmajeve hiše

»Moj mož je bil še pred nekaj tedni živ. In v kraljestvu je vladal mir,« pravi kraljica Alicent Hightower v zelenem napovedniku. “Na smrtni postelji je vedel, da kraljestvo ne bo sprejelo kraljice. Rhaenyrini podporniki bodo verjeli, kar hočejo. Toda Viserys je hotel, da ga nasledi Aegon.«

House of the Dragon | Official Green Trailer | Max

Druga sezona prinaša slabo novico za oboževalce

Imamo dobro in slabo novico. Dobra je zagotovo vrnitev velikega dela igralske zasedbe, ki se bo iz prve sezone vrnil v drugi. Vključno z Emmo D’Arcy, Mattom Smithom, Matthewom Needhamom, Eve Best, Rhysom Ifansom in Phoebe Campbell, Bethany Antonia, Ewanom Mitchellom, Fabienom Frankelom, Harryjem Collettom, Jefferson Hallom, Olivio Cooke, Phio Saban, Steveom Toussaintom in Tomom Glynn-Carneyem. Poleg njih pa bo prišlo tudi veliko novih likov.

Potem pa je tu še slaba novica. Medtem ko je imela prva sezona Zmajeve hiše 10 epizod, jih bo imela druga sezona le osem. Kot je poročal Deadline, je prvotni načrt druge sezone vključeval 10 epizod, a je tiskovni predstavnik HBO povedal, da je bilo zmanjšanje na osem epizod storjeno iz razlogov, povezanih z zgodbo.

Prav tako je serijo zapustil ustvarjalec Miguel Sapochnik, tako da bo edini ustvarjalec Ryan Condall. Je pa Sapochnik še vedno v pomembni vlogi producenta.

Zmajeva hiša (House of the Dragon)
Zmajeva hiša (House of the Dragon)

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekObjavljen nov razpis Univerze v Ljubljani
Naslednji članekSlovenski raziskovalci v središču znanstvene pozornosti!

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.