Abba izdaja nov album in revolucionarni koncert

Abba po 40 letih izdaja nov album. Načrtujejo tudi unikaten koncert v Londonu.

Legendarna švedska skupina Abba bo izdala nov album Voyage. Izšel naj bi 5. novembra, 40 let za zadnjim albumom The Visitors iz leta 1981. Takrat so se člani Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Anni-Frid Lyngstad in Benny Andersson razšli ter začeli vsak svojo kariero. Sčasoma so spet začeli sodelovati (Andersson in Ulvaeus sta skupaj napisala nekaj muziklov), zdaj pa so se odločili posneti še album.

Tako oboževalce kot njih same ponovno sodelovanje navdaja s srečo. Frida Lyngstad je povedala, da ji je v veselje delati s tako nadarjenima glasbenikoma kot sta Anderssen in Ulvaeus. Björn Ulvaeus pa pravi, da komaj čaka, da spet sliši Agnetho in Frido peti.

Digitalni koncert

Koncert, ki bo pospremil album se bo začel 27. maja 2022 in bo prvi svoje vrste. Odvijal se bo v dvorani ABBA Arena v Londonu, ki so jo postavili prav za ta namen. ABBA namreč ne bodo na odru v fizični obliki – zamenjali jih bodo digitalni avatarji. Za ta projekt so se povezali s studiem Georga Lucasa (slavni režiser Vojne zvezd) in s filmsko tehnologijo posneli vsak svojega avatarja. Avatarji oz. abbatarji, kot se je pošalil Anderssen, bodo reprezentacija članov, ko so bili mlajši. Torej taki, kot se jih spomnijo naši starši z Evrovizijie 1974 (na kateri je zmagala pesem Waterloo). Koncert se bo odvijal vsak večer, na odru pa bo poleg abbatarjev še 10-članska zasedba spremljevalnih glasbenikov.

Abba na Evroviziji 1974
Abba na Evroviziji 1974. (vir: BBC)

To je najbrž najbolj pričakovan dogodek v glasbi letos. Spomnimo, da je album ABBA Gold na lestvicah najbolj prodajanih že vse od svojega izida 1992. Na britanski lestvici je letos maja postala prvi album, ki je na lestvici 1000 tednov. Na YouTubu si lahko poslušamo singla iz prihajajočega albuma I Still Have Faith in You in Don’t Shut Me Down. Slednji tudi prikaže avatarje. Od ostalih osmih pesmi pa nas ločita še dva meseca.

Vir:

https://www.theguardian.com/music/2021/sep/02/abba-reunite-for-voyage-first-new-album-in-40-years

Prejšnji članekKaj pomenijo številke na kreditni kartici?
Naslednji članekPozitivne plati samote

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.