Avtomobili navdušili z odličnim akustičnim koncertom v ljubljanski Drami in novo knjigo besedil

Marko Vuksanović slovenski glasbenik, pevec in pisec besedil, ki ga širša slovenska javnost najbolje pozna kot pevca primorske skupine Avtomobili, je v ambientu kavarne ljubljanske Drame, predstavil svojo prvo knjižno zbirko besedil Skozi leta …

Na prijetno petkovo popoldne so navzoči pozdravili Marka Vuksanovića in se, skozi sproščen pogovor z moderatorjem g. Žigo Valetičem, pobliže spoznali z motivi in okoliščinami nastanka knjige. Vuksanovićeva zbirka besedil namreč obeležuje več kot 35 let avtorjevega profesionalnega delovanja. V svojih izredno osebnih in iskrenih besedilih odkritosrčno razgali svoje notranje občutke, skrite misli in delčke zasebnega življenja. Zbrana zapisana beseda se dotika tematike vseh najpomembnejših segmentov družbe in življenja na sploh, znotraj tega se prepletajo motivi potovanj, spominov iz mladosti in pa seveda večno opevana pristna ljubezen.

Marko Vuksanović predstavlja knjigo besedil: Skozi leta...
Marko Vuksanović predstavlja knjigo besedil: Skozi leta…

O lastnih besedilih je sam Vuksanović dejal: »Včasih se mi zazdi, da že celo življenje pišem eno in isto besedilo. Na začetku se mi zdi, da so prevladovali družbeni in socialni komentarji, potem tako imenovana ljubezenska tematika, v zadnjem času mogoče nekaj več kontemplativnosti o življenju… A vse je tako premešano in žanrsko nečisto. Kar je tudi prav. Nekdo je dejal, da je ljubezen družbena kategorija. Mi mislimo, da govorimo o ljubezni, a v resnici govorimo o družbi.«

Glasba ga spremlja že vse življenje in v dolgoletnem glasbenem delovanju Avtomobilov je ustvaril že veliko razmišljajočih besedil, ki sta jih uglasbila z bratom Mirkom Vuksanovićem v svojih skladbah. S to navdihujočo zbirko besedil, se bo del ustvarjalnega opusa Marka Vuksanovića, tisti najboljši, za večno ohranil natisnjen na trdi papir.

Najlepše pesmi iz pravkar izdane zbirke, pa so obiskovalci ljubljanske Drame lahko uglasbljene slišali na odličnem akustičnem koncertu Avtomobilov. Ena najstarejših slovenskih rockovskih glasbenih skupin, je ravno to nedeljo, 14.10. nastopila v izštekani različici pred polno dvorano navdušenih poslušalcev. Obiskovalci so v izjemnem nastopu, poleg njihovih največjih uspešnic Pot domov, Skozi leta, Ljubezen ne stanuje tu in mnogih drugih, lahko slišali tudi novejše skladbe z njihovega aktualnega studijskega albuma Daleč, s katerega ravno predstavljajo tudi novi single Na sever.

Avtomobili - Na Sever

Izvrstno razpoloženi Avtomobili so zbrano publiko popeljali skozi bogato zgodovino njihovih brezčasnih uspešnic ter pripravili izvrstno glasbeno doživetje, ki ga mnogi še dolgo ne bodo pozabili!

WEB: www.avtomobili-band.si
FB: www.facebook.com/avtomobili.band/

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.