Avtomobili predstavljajo novi single: »Na sever«

0
Avtomobili Foto Jeronima Kastelic.

Avtomobili bodo v jesen vkorakali z novo skladbo z njihovega aktualnega studijskega albuma Daleč. Skladba, ki jo zaznamuje nekoliko trši zvok v refrenu, pripoveduje o nemiru in strahu, ki nas prevzame, ko se nam zazdi, da se svet, ki nam je bil znan in domač ter smo se v njem prepoznali in dobro počutili, spreminja v nekaj hladnega in tujega. Ni več varnosti in ne miru, le upanje, da bo čas tudi v tem novem svetu našel prostor za nas. Skladno s prihajajočimi mrzlimi dnevi, ki oznanjajo pričetek jeseni, prisluhnite Avtomobilom in novi skladbi »Na sever«.

Avtomobili – Na Sever

Primorska zasedba Avtomobili slovensko občinstvo že 36 let razvaja s svojimi edinstvenimi melodijami. Z aktualnim albumom Daleč, ki so ga prvič predstavili na koncertu v Kinu Šiška in povsem navdušili zavzeto občinstvo, pa so fantje še dodatno potrdili svoj sloves ene najbolj kultnih rockovskih skupin v Sloveniji. Sami za album pravijo, da gre za eno njihovih najbolj zrelih plošč, na kateri je čutiti organsko povezanost izvedbe, muziciranje pa je vedno podrejeno skladbi in njeni vsebini. Avtomobile, ki so v svoji bogati dolgoletni karieri nanizali številna sodelovanja s priznanimi slovenskimi ustvarjalci, smo nazadnje lahko slišali prejšnji petek, 28. septembra v Ajdovščini kjer so glasovne moči ponovno združili s fenomenalno Severo Gjurin in obiskovalcem pripravili nepozaben koncert.

Sicer pa se Avtomobili že pospešeno pripravljajo na akustični koncert v ljubljanski Drami SNG, v nedeljo, 14. oktobra. Dva dni prej, pa bo v Kavarni Drama tudi predstavitev knjige besedil Marka Vuksanovića: Skozi leta…, ki obeležuje več kot 35 let njegovega delovanja.

Prisedite in se z Avtomobili odpeljite »Na sever«!

Glavni in tehnični urednik Študenta, vodja razvoja in webmaster. Techie in gamer s perverznim humorjem. V prtljažniku svojega avtomobila ima dekico in lopato. #večniromantik

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vpiši svoj komentar
Prosim vpiši ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.