‘Baron tehna’ Dave Clarke prihaja v Novo Gorico

Po škotskem wunderkindu Garyju Becku, ki je predstavil vizijo tehna mlade britanske šole, prinaša 16. marca v novogoriški Marco Polo tretji Reload sezone eno najbolj žlahtnih ikon stare garde.

“Hudičev odvetnik” Dave Clarke je v zgodnjih 90. letih navdušil z zvokom, ki izročilo post-punka povezal s takrat izjemno inovativnim tehno zvokom, s serijo danes kultnih EP-jev“Red” in albumom “Archive One” pa si je prislužil vzdevek “baron tehna”. Za razliko od številnih kolegov, ki so že zdavnaj zbledeli iz rejverskega kolektivnega spomina, je Dave že dve desetletji v prvih bojnih vrstah, kot tehnološki navdušenec je  med prvimi kultiviral tako internet (“Before I Was So Rudely Interrupted” velja za eno prvih ekskluzivnih spletnih izdaj) kot digitalne formate za živo manipulacijo glasbe, status enega vodilnih underground didžejev pa utrjuje tako s pogostim nastopanjem v najboljših svetovnih klubih in festivalih, kot radijsko oddajo White Noise ter vodenjem delavnic v okviru Amsterdam Dance Eventa. Zadnja leta je nekoliko manj aktiven v studiu, a dragulji kot je remiks singla I Am Kloot – “These Days Are Mine”, dokazujejo, da ima še vedno izreden občutek za spajanje svežih elektronskih zvokov, s kakršnimi bo 16. marca razrahljal temelje novogoriškega kluba Marco Polo.

 

Dave Clarke: “Glasba mi je dala vse in čutim, da ji moram vračati z enako mero. Ne vem kaj bi brez nje, je v moji krvi in kosteh, edina konstanta v mojem življenju.”

 

DAVE CLARKE

White Noise // www.daveclarke.com

 

DAMIR HOFFMAN

MB Elektronics, Reload // www.facebook.com/reload.clubbing

www.facebook.com/pages/Damir-Hoffman/180141158746618?fref=ts

 

PETE DUX
UES, X Project // www.facebook.com/petedux * http://soundcloud.com/petedux


QUIT B
Stand Bite Music // www.facebook.com/pages/DJ-Quit-B/285864667911

 

SHABAIN

Techno Piknik // www.facebook.com/pages/SHABAIN/59390849232

 

– – – – – –

 

MARCO POLO KLUB

KIDRIČEVA 13, 5000 NOVA GORICA

www.facebook.com/reload.clubbing

RELOAD with

DAVE CLARKE

DAMIR HOFFMAN * PETE DUX * QUIT B * SHABAIN

SOBOTA, 16/3 @ MARCO POLO * NOVA GORICA

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.