Danes se pišejo nore zgodbe 20. Škisove tržnice

Danes bo Kardeljeva ploščad gostila jubilejno 20. Škisovo tržnico. V popoldanskem času bodo študentski klubi s predstavitvijo kulinaričnih specialitet, lokalnih posebnosti in običajev na prizorišču pričarali Slovenijo v malem. Sprehajanje med 127 stojnicami, ki bodo tudi mednarodno obarvane, bo obogatil pester spremljevalni program, zvečer pa bo za glasbeni program na dveh odrih poskrbelo 15 nastopajočih.

 

Ko se je leta 1998 v Rožni dolini začela pisati zgodba prve Škisove tržnice, je bila današnja realnost največje študentske prireditve pri nas za organizatorje nekaj nepredstavljivega. 59 študentskih klubov, ki svoje regijske posebnosti predstavljajo v sklopu 6 regijskih otočkov, predstavniki 10 tujih držav in 5 organizacij za mednarodno mobilnost mladih na Škisovem mednarodnem otočku in več kot 20.000 radovednih obiskovalcev bo letos na Kardeljevi ploščadi spisalo že 20. zgodbo Škisove tržnice. Vrata študentske oaze sredi Ljubljane se bodo odprla ob 11.45, ob 12. uri pa bodo z mimohodom  prireditev uradno otvorili študentski klubi.

 

Za posebej svečan otvoritveni del pa bo poleg praznovanja okroglega jubileja poskrbel uradni zaključek sodelovanja Zveze ŠKIS, študentskih klubov iz vse Slovenije in projekta slovenskega bobnarja Marka Soršaka – Sokija, 20 za 20. V enem letu smo z glasbili obdarili več kot 20 osnovnih šol po vsej Sloveniji, del vstopnine pa bomo letos namenili nakupu glasbil za Osnovno šolo Ledina iz Ljubljane. 

 

V popoldanskem času bodo obiskovalci lahko okušali kulinarične specialitete iz vseh kotičkov Slovenije in preizkušali svoje razumevanje različnih slovenskih narečij, najpogumnejši pa bodo s pomočjo obratnega bungee-ja (ang. Reverse bungee jumping) skočili v nebo. Spretni športniki bodo lahko drzne poteze iz svoje glave širni množici pokazali pri igranju nogometa na milnici, najmočnejši obiskovalci pa bodo skupaj s Trkajem tekmovali v štuparamijadi.

 

Po popoldanskem druženju v večernem delu v ospredje stopi glasba. Zvoki 15 največjih glasbenih imen iz Slovenije in tujine bodo tudi letos zadovoljil raznolike glasbene okuse. Za navdušence nad elektronsko glasbo na elektro oder od 20. ure dalje prihajajo svetovno znani James Gareth, Jimmy Clash, Luka Caro, Bassjackers, Avadox, in Junior. Glavni oder bodo za koncertni del prireditve ob 17. uri ogreli avtor himne Škisove tržnice Dare Acoustic in zmagovalci predizbora ŠkisoLOV 2017 Neonate. Za ljubitelje hip-hop ritmov bo poskrbel Recycleman, na oder bodo stopili tudi Tabu in slovenska ska-punk glasbena skupina Elvis Jackson. Z domače glasbene scene prihajajo tudi stari znanci Siddharta, za njimi pa bodo na glavnem odru program 20. Škisove tržnice zaključili člani hrvaške skupine Prljavo Kazalište.  

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.