Delu čast in oblast!

Pred prvomajskimi prazniki MIKK pripravlja že tradicionalni festival »Delu čast in oblast«, ki bo letos že 15. zapovrstjo. Festival se bo zgodil v petek, 28. aprila in soboto, 29. aprila 2017 v MIKKu. Festival je že po tradiciji sestavljen iz domačih in tujih glasbenih izvajalcev in ponuja široko paleto kvalitetne klubske glasbe, delavnic ter predstavitev subkultur. Namen festivala je promocija domače in tuje alternativne glasbene godbe ter spodbujanje lokalne mladine k raznovrstni ustvarjalnosti.

 

V zadnjih nekaj letih se je izkazalo, da je plod festivala ”Delu čast in oblast” neizmerna rast v kvaliteti glasbenega in drugega ustvarjanja, tako da se cilji vsako leto nadgrajujejo.

Letos bo znotraj festivala poleg glasbenega programa potekala delavnica Sindikata Mladi plus na temo Dostojno in prekarno delo, ki se bo zgodila v MiKKu prvi dan festivala s pričetkom ob 18. uri. Na delavnici bo Sindikat Mladi plus predstavil dostojno in prekarno delo, kakšne so razlike med njima in kaj to pomeni za posameznika. V večernem delu bosta sledila koncertna nastopa skupin Jinho Jinza in Carnaval. Glasba lokalne skupine Jinho Jinza temelji na klasičnem bluesu. Carnaval veljajo za najprepoznavnejše ime klasičnega stoner-rocka. Z vsakim albumom osvajajo nova rodovitna ozemlja na širokem polju med rockom, bluesom in metalom.    
 

Drugi dan festivala bo ob 18. uri v MIKKovem klubskem prostoru na ogled film ”Jaz, Daniel Blake«, v katerem devetinpetdesetletni Daniel Blake, ki je vse življenje delal kot tesar, zaradi zdravstvenih težav prvič potrebuje pomoč države. V Cannesu z zlato palmo nagrajeni brezkompromisni film o moči sočutja in solidarnosti v boju proti birokratski brezbrižnosti kapitalističnega sistema bo zelo dobro načel teme s katerimi se bomo ukvarjali na festivalu. V večernem delu bo nastopil brezkompromisni General Woo, ki velja za enega od pionirjev hiphopa na prostorih bivše skupne države. General Woo v svojih besedilih brez dlake na jeziku napada politiko, tajkune ter balkanski vsakdan.     

 

Za delavnico Dostojno in prekarno delo (petek) in za ogled filma ”Jaz, Daniel Blake« (sobota) bo vstop prost. 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.