Festivalsko dogajanje po Sloveniji

Poletje je v polnem teku in z njim sezona festivalov na prostem. Tudi v Sloveniji jih imamo veliko. Skoraj vsak teden se kaj dogaja, saj ima vsak večji kraj svoj festival. Podajamo vam le nekaj nasvetov kako in kje preživeti poletje na ta način, čeprav je seznam tovrstnih dogodkov precej daljši. 

 

ŠVIC, Študenstki vikend inteligence in cvička

11. do 12.7.2014, Čatež pri Trebnjem

Festival ŠVIC (Študentski vikend inteligence in cvička) se odvija na Turistični kmetiji Obolnar, ca. 3 kilometre od Čateža pri Trebnjem. Čez dan se odvijajo turnirji v športih z žogo (košarka, nogomet, odbojka), zvečer pa se obljubljajo pester glasbeni program. Letos se lahko zabavate ob zvokih skupin MI2, Hladno pivo, Vlado Kreslin, Društvo mrtvih pesnikov, Tabu, Elvis Jackson, Zablujena generacija, S.A.R.S. in drugih.

Več informacij in podrobnejši program: www.svic.si/

 

Pivo in cvetje

17. do 20.7.2014, Laško

Festival sedaj že tradicionalno poteka v Laškem in z več glasbenimi prizorišči poskrbi za vse glasbene okuse. Poleg koncertov lahko uživate v različnih razstavah, se spotite na kakšnem športnem turnirju, si ogledate kmečko ohcet, na sobotni večer pa nebo razsvetli celo ognjemet.

Nastopili bodo: The Winery Dogs, Triggerfinger, Bajaga & Instruktori, Kill Kenny, Carpe Diem, Jackson, Andrej Šifrer + Elevators, Alya, Vasko Atanasovski Trio, Balladero in drugi.

Pripravili so tudi pester in zanimiv spremljevalni program, ki vsako leto obogati tradicionalne vsebine festivala. Ta temelji na narodnem izročilu, z njim ohranjajo skrb za kulturno in etnografsko dediščino kraja. Pripravili so dan odprtih vrat Pivovarne Laško, dan Lašačnov, Zlatorogovo transverzalo ponosa, Vodno simfonijo, avtosalon, Futsal turnir, povorko godb, razstavo cvetja in druge prireditve.

Več informacij in podrobnejši program: http://www.pivo-cvetje.si/

 

Metaldays

20. do 26.7.2014, Tolmin

Festival bo potekal na Sotočju v Tolminu, ki leži med dvema čudovitima gorskima rekama, Tolminko in Sočo. Zanj je značilno sproščeno vzdušje. V okviru festivalskega območja se nahajata dve plaži, ki sta namenjeni sončenju in kopanju.

Na odrih Metaldays se vsako leto zvrstijo zveneča imena metalskega sveta, letos med drugimi tudi  Children of Bodom, Megadeath, Heaven Shall Burn, Volbeat, Satyricon, Amorphis, Borknagar, Rest In Fear, Cripper, Alcest, Grave, Children Of Bodom, Nuclear Chaos, Duirvir, Fallen Utopia, Mephistophelian, Rising Storm, Alogia, Beheaded, Helheim, Aborted, Turning Golem, Thorns of Heresy, Zaria, Armaroth, Abinchova, Roxin Palace, Crossholder, Scarab, Brutality Will Prevail, Nocturnal Depression in mnogi drugi.

Več informacij in podrobnejši program: http://www.metaldays.net/  

 

Sajeta

30. julij do  3. avgust 2014, Sotočje/Tolmin

Kreativni tabor Sajeta je festival, ki na enem mestu povezuje različne ustvarjalne prakse in izkušnje, od katerih osrednje mesto zavzema glasba. Program je sestavljen po kriterijih, ki sledijo brskanju po manj znanih glasbenih svetovih in preseganju žanrske omejitve ter soočanju domače in tuje produkcije bolj ali manj obrobnih glasbenih praks. Na isti oder postavlja različne glasbene zvrsti, kot so elektronika, jazz, rock, etno, klasika, eksperiment, katerih skupni imenovalec je eksperimentiranje in kreativnost. Povezuje pa tudi širok spekter ostale ustvarjalnosti: film, multimedija, poezija, skulpture, performansi, ples, grafika in drugo.

Nastopili bodo: Borghesia, Francesco Cusa & Assassins, Dus Ti, Bojana Šaljić  & Luka Juhart, Mika Vainio, Chra, Top Banana, Camera, Damo Suzuki, Morphosis, Damir Avdić, Trus, Irena Tomažin, Hobocombo, Ti, vsak dan – dnevni DJ’S – after DJ’S.

Poleg glasbe bodo organizirali še delavnice, predavanja, razstave, program za otroke…neokrnjeno naravno okolje na sotočju rek tolminke in soče, brezplačno kampiranje za udeležence v gozdičku nad prizoriščem itd.

http://www.sajeta.org

 

Shengenfest

1. do 3.8.2014, Vinica

Festival se odvija v Vinici in spada med najbolj sproščene festivale. Lega ob prijetno topli Kolpi je idealna za poležavanja na plaži in kopanje. Organizatorji so letos za več udobja, boljših pogojev in volje uvedli nekaj novost. Poleg programa na Glavnem odru,  kjer bodo nastopile mnoge vrhunske tuje in domače zasedbe, bo festival obogaten s številnimi didžeji na Elektro odru.

Nastopili bodo: Vlado Kreslin in Mali bogovi, 2B in FCKN DJ’Sm, Die Antwoord, Laibach, Kiril Djaikovski, Moveknowledgement, Kuga, High 5,  DJ Zeds & Rootsinsession Sound, Felis Catus & Softskinson (DMNP), Nati Katchi, S.H.U. S.H.U., KLANGKARUSSELL, 2CELLOS, Bajaga & Instruktori, Zmelkoow, StrojMachine, Čao Potrorož, Pankreas, Ice on Fire, Loadstar & MC Jakes, HEX, Danaja, TRDEE, Milk Drinkers, HIM, Morcheeba, MUFF, Zebra Dots, The Ufoslavians, Top Stripper, Valentino Kanzyani in Beltek.

Več informacij in podrobnejši program: http://www.schengenfest.si/

 

Poletni festival Piran

3. do 16. avgust 2014

V Piranu bo potekal festival na katerem se bo na različnih prizoriščih zvrstilo več kulturnih dogodkov s področja baleta, plesa, glasbe, drame in likovne umetnosti.

En večer vsak teden je rezerviran za predstavitev samostojnih plesnih, koreografskih, avtorskih itd. del udeležencev Danc`s Pirana 2014. 

Več informacij in podrobnejši program: http://dancs-piran.com/POLETNI%20FESTIVAL%20PIRAN.

 

KKŠ Summer FEST

15. in 16. avgust 2014, Ivarčko jezero

Klub koroških študentov letos tretjič pripravlja največji festival regije ob Ivarčkem jezeru v idilični pokrajini pod Uršljo goro. Tradicionalno bo festival gostil več kot 20 glasbenih izvajalcev na dveh odrih. Pestremu večernemu koncertnemu dogajanju bo delala družbo dnevna zabavna in športna animacija.

Koroški študentje z njim dokazujejo, da se z veliko mero entuziazma in vztrajnosti lahko pripravi odmeven dogodek, namenjen različnim starostnim skupinam, tako mladim kot tistim malce starejšim. Pestro in zanimivo športno, kulturno, zabavno ter animacijsko dnevno dogajanje in odlični večerni glasbeni koncerti na dveh odrih (glavnem in elektronskem) obiskovalcem omogočajo, da lahko vsak najde primerno dejavnost zase. Poleg dnevnega in večernega dogajanja ponuja festival tudi prostorno šotorišče, kjer lahko udeleženci festivala tekom tega brezplačno kampirajo, v Ivarčkem jezeru pa kopajo.

Glavni oder: Faul & Wad Ad, Mi2, Jinx, Slon in Sadež, Hladno pivo, Superhiks, Happy Ol’ McWeasel, Hamo & Tribute 2 Love, Neozbiljni pesimisti, Nitrox, ZircuS, Lollobrigida, Repetitor, Eskobars.

Elektronski oder: RecycleMan DJ set, Vibe department, Mike Van J, Jamie Ricaro, Wavda in Swayts.

Dnevno dogajanje: Stand up, impro liga, ognjeni šov, vleka vrvi, odbojka na mivki, košarka, beer pong Več informacij in podrobnejši program: www.kksfest.si

 

Festival mladih kultur Kunigunda

22. do 30. avgust 2014, Velenje

Poletni festival mladih kultur Kunigunda poteka na ulicah in javnih prostorih Velenja ter združuje umetniška prizadevanja sodelujočih v enem tednu predstav, učenja, zabave in občudovanja. Koncerte različnih glasbenih žanrov, gledališke in ulične predstave povezujejo umetniške in ustvarjalne delavnice, grafiti, glasbena improvizacija, bazar (hrana in obrt) in športni dogodki (npr. hoja po vrvi in capoeira). 

Nastopili bodo: Edo Maajka, Martin Ramoveš Band in Nesojeni kavboji, TMS Crew, Demolition Group in Nakajima, Ana Pupedan, Nervecell (Dubaj), God Hate Code (Avstrija), Cordura , Brickwall Brigade (SRB), Sunny Sun, Felix in drugi

Več informacij in podrobnejši program: http://www.kunigunda.si/

 

Festival Seviqc Brežice

22. junij do 7. september 2014, Brežice

Najlepši koncerti stare glasbe z vrhunskimi umetniki vsega sveta v najlepših kulturnih spomenikih Slovenije opisujejo ta festival. Festival Seviqc Brežice je danes v Sloveniji sinonim za staro glasbo. Na koncertih bodo nastopili le najuglednejši umetniki, ki izvajajo vrhunski program najvišje kvalitete. Skozi različne programske sklope kompleksno predstavljajo evropsko in svetovno glasbeno zapuščino, še posebno pozornost posvečajo izvajanju glasbe, ki je nastala na slovenskih tleh. Koncertni program festivala ž zajema glasbeno dediščino od srednjega veka do začetka 20. stoletja. Glasba na koncertih je izvajana z avtentičnimi inštrumenti in na avtentičen izvajalski način. Program festivala se odvija zgolj v prostorih slovenske kulturne dediščine, na zgodovinsko pomembnih lokacijah in za obiskovalce še posebej zanimivih dogodkih.

Več informacij in podrobnejši program: http://www.seviqc-brezice.si/

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.