»Hej Korado!« bo spet zavpil Brendi

Po dolgoletni bolezni je umrl legendarni pevec Korado Buzeti. Skupaj z Brendijem je tvoril nepozaben glasbeni par s preprostim imenom, Korado in Brendi. Ko je po nastopu leta 2011 v njegovem naročju umrl njegov prijatelj Brendi, se je iz glasbe umaknil. Velikokrat po smrti pevcev povemo, da bodo tam gori najboljši koncerti. In kdor ima Korada in Brendija, ima enega najboljših duetov vseh časov.

Oba sta nam zapustila legendarne pesmi, ki si jih bomo zapomnili za vse večne čase. Jaz pa nisem verjel, Čevapčiči, Solza se bo posušila, Zate bi rože kradel, Žena me je zapustila, Oj kozarček moj in še mnoge druge. Redkokdaj želim v svoje članke vplesti svoje življenje, a se mi zdi, da lahko Koradija najlažje opišem prav tako.

Ko sem bil star okoli osem let, sem imel doma štiri CD-je Korada in Brendija. Takrat je bila pesem Čevapčiči ena moja najljubših in ko sem zvedel, da me starša peljeta na njun koncert, sem se nanj močno pripravljal. Malo čevapov ob več urah njunih pesmi, ker sem jih moral znati na pamet. Takrat še nismo imeli navigacije in smo se bolj na slepo odpeljali na gasilsko veselico blizu doma. Izgubili smo se trikrat pa vseeno nekako pravočasno prišli tja. Tu pa spet čevapi in vajin nastop. Kot osemletniku mi je bilo skoraj vseeno, kako plešem in pojem s svojo mami, kar je pomenilo, da sem se imel noro. S sabo sem imel vse CD-je in oborožen s kulijem sem se odpravil proti klopi, kjer sta sedela oba. To je bil moj prvi stik z »zvezdniki,« zato sta mi pomagala starša, da sem prosil za avtogram, ker sem bil brez besed. Domov sem prišel z avtogrami, podpisanimi CD-ji in še enim dodatnim, ki sta mi ga podarila. Za osemletnika velik uspeh in spomin.

Brez vaju ne bi imel enega najlepših spominov na svoja starša, ko smo na gasilski veselici plesali skupaj. Kdor vaju posluša, naj se zabava toliko, kot sem se jaz takrat. Hvala obema.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekModne smernice napovedujejo divjo jesen 2020
Naslednji članekKdo je prepričal slovensko žirijo natečaja Next Image 2020
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.