KŠX in Gramatik: ko se združita elektronika in akustika

Te dneve Kino Šiška praznuje 10 let in v sklopu praznovanja so deset dni v septembru posvetili glasbi, filmu in drugim področjem umetnosti. V soboto, 14. 9., se je v Križankah žuralo z Gramatikom, Benjaminom Shockom, Whynellom, Luxasom in skupino Momento Cigano, dogodek pa je povezoval Pižama.

Gramatik ali Denis Jašarević je izvirno doma z Obale, a že vrsto let živi v New Yorku. S svojimi seti se je predstavil že na mnogih festivalih, med drugim tudi na Coachelli in Lollapaloozi. Ustvarja instumentalne beate pod vplivom jazza, bluesa in funka ter vedno znova preseneti z zanimivimi animacijami v ozadju seta.

Ker verjame, da je glasba medij, ki mora biti brezplačen, svojo diskografijo nudi preko spleta zastonj, leta 2013 pa je ustanovil tudi založbo Lowtemp, s katero podpira domače glasbenike, pri tem pa prednost daje Primorcem. Tudi na včerajšnjem koncertu so bili vsi nastopajoči z Obale, od koder Gramatik tudi prihaja.

Gramatik | So Much For Love | Official Music Video

Nalezljive elektro beate so pred nastopom Gramatika prekinili Momento Cigano in z neverjetno akustično energijo napolnili Križanke, po prihodu Gramatika pa so bile te nabito polne. Gramatik je po letu 2016, ko je bil nazadnje v Križankah, občinstvo navdušil z novimi miksi, pri tem pa ni pozabil na nekaj evergreen komadov.Na odru se mu je pridružilo tudi kar nekaj gostov, ki so poskrbeli, da v Križankah ni bilo dolgčas!

Gramatik, till next time!

Prejšnji članekKako se nehati primerjati z drugimi
Naslednji članekEvropski teden mobilnosti: gremo peš!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.