Le še nekaj dni do koncertnega spektakla po imenu Manu Chao!

Manu Chao in njegova spremljevalna skupina La Ventura sta ponovno dvignila na noge vso Slovenijo in ob premajhni dvorani se je organizator že pred časom odločil koncert uporniško-romantičnega trubadurja z velikim srcem preseliti …

… in sicer pod zvezde, na glasbeno še nedotaknjeno prizorišče pred ljubljansko Cvetličarno.


Med koncertom se bodo na odru predstavile tudi nekatere domače nevladne organizacije, izkupiček od prodaje koncertnih spominkov pa bo v celoti doniran eni od dobrodelnih organizacij. Podrobnosti o tem vam izdamo v naslednjih dneh, zdaj pa je čas, da razkrijemo domači predskupini, ki bosta nastopili z velikim Chaom.

 

HEX in RED FIVE POINT STAR

Čeprav so se za to čast potegovali tudi največji domači bendi, se je organizator v sodelovanju z Manujevim menedžmentom odločil, da bosta koncert enega najbolj družbeno dejavnih sodobnih glasbenikov ogreli dve slovenski skupini. Skupina Red Five Point Star prazuje letos 15-letnico svojega delovanja, za seboj pa ima že lepo kilometrino, tudi po tujini, v njihovi glasbi pa se mešajo ska, swing, rockabilly, moderni jazz, kubanski ritmi in brazilska glasba z velikim odmerkom punk-rocka. Hex po drugi strani sodi med mlajše domače bende, ki jim težko najdemo kaj podobnega v širši regiji. Njihov zvok je mešanica elektronike, rapa, metala in punka, z odmerki drum & bassa, dubstepa in breakbeata, sodijo med najhitreje vzpenjajoče se bende v regiji, odre pa so si že delili s Prodigyji, Skrillexom in Pendulumom.

 

NA KONCERT Z VLAKOM – VELIKO CENEJE!

Vstopnice po ceni 25 eur lahko do zapolnitve kapacitete prireditveega prostora kupite na vseh prodajnih mestih mreže Eventim: Petrol, Big Bang, Pošta Slovenije, trafike 3Dva idr. Če se boste na koncert pripeljali iz drugih krajev, pa ne prezrite tudi posebne akcije, ki so jo za ljubitelje dobre glasbe oblikovali pri Slovenskih železnicah. Ob nakupu vstopnice v Info centrih Slovenskih železnic na železniških postajah v Ljubljani, Celju in Mariboru, boste prejeli še kupon za 50% popust na potovanje z vlakom po Sloveniji. Popust velja za 2 osebi, za povratna potovanja z vsemi vlaki Slovenskih železnic na dan koncerta in dan po njem.

 

Manu Chao, navdihujoč glasbenik izjemne ustvarjalne moči in domišljije, povsem predan svojim prepričanjem, se vrača v Ljubljano s starima znancema, kitaristom Madjidom in bobnarjem Philippom Teboulom ter še dodatno okrepljen z basistom Gambeatom. Manu Chao La Ventura je udaren rock kvartet z naborom legendarnih pesmi, kot so El Dorado, La Chinita, Bongo Bong, Clandestino, Mi Vida, Mr. Bobby, La Vida Tombola, Me Gustas Tu, La Primavera, Merry Blues, Desperacido, Me llaman Calle, Politik Kills, Rainin in Paradise in mnogih drugih, ki jih z Manu Chaom prepevajo na vseh kontinentih. Posebna poslastica za ljubitelje njegove lirike in zvoka pa bo tudi predstavitev novih pesmi, ki bodo šele izšle. 


Za uvod v koncert si lahko predvajate nekaj njegovih najbolj znanih:

“Bongo Bong”: www.youtube.com/watch?v=JqaiRVi-pFQ

“Me Gustas Tu”: www.youtube.com/watch?v=AZ7oROlf5ys

“Clandestino”: www.youtube.com/watch?v=rSEUH4KRfN8

“Raining in Paradize”www.youtube.com/watch?v=jSRaSfq8Oiw

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.