Največji festival na Koroškem – KKŠ Summer FEST

Čez malo več kot mesec dni bodo Radlje ob Dravi gostile največji glasbeni festival na Koroškem, KKŠ Summer FEST, ki ga že peto leto zapored organizira ekipa mladih iz Kluba koroških študentov. Festival bo trajal tri dni, in sicer od 11. do 14. avgusta 2016 v Vodnem parku, prvem tovrstnem biološkem bazenu v Sloveniji. Poleg številnih koncertov na glavnem in elektru odru festival obljublja pestro dnevno dogajanje – animacije in športne aktivnosti. Obiskovalcem bo omogočeno tudi brezplačno kampiranje in kopanje v vodnem parku. Več o festivalu: www.kksfest.si.

KKŠ Summer FEST ima zametke v letu 2012, ko so se organizatorji – Klub koroških študentov – odločili združiti različne feste v vseh treh koroških dolinah v največji glasbeni festival na Koroškem. Le-ta je dosedaj gostil okoli 30.000 obiskovalcev in okoli 80 glasbenih izvajalcev. Letos se obeta peti KKŠ Summer FEST, ki pa je zopet lociran na območje Vodnega parka Radlje ob Dravi – prvega biološkega bazena v Sloveniji. Za njegovo čistočo in kakovost vode namreč skrbijo naravni sistemi oz. biološka čistilna naprava, zato se v vodo ne dodaja nobenih kemikalij.

Letos festival gosti zares odmevna glasbena imena – sedemčlansko glasbeno zasedbo iz Bosne in Hercegovine, Dubiozo Kolektiv, ki se zaradi svetovne turneje tako v Sloveniji ustavi drugič in tudi zadnjič. Srbske alternativne rockerje, skupino S. A. R. S., velikane slovenske rock scene Siddharto ter skupino Šank rock. Z odra bo odmeval tudi punk skupine Elvis Jackson, glasba s keltskim pridihom Happy Ol’McWeasel, a capella skupine Bassless. Festival gosti tudi domačine: Farty Animals ter Brass Band Radlje, ki se bodo na odru priključili vokalistu, glasbeniku, producentu in aranžerju Mateju Brodarju iz skupine BRO. Obeta pa se tudi nastop enega izmed najboljših tribute bendov v tem delu celine tj. Red Hot Chili Peppers.

Poleg glavnega odra za ljubitelje predvsem rocka znana imena obljublja tudi oder z elektronsko glasbo – nastopili bodo: italijanski DJ Paolo Barbato, ibiški elektro king Angel Anx, slovenski DJ in producent Mike Vale, Jackie Deejay, domačini iz Crazy for Life – Wawda, Zepec in Jax Zero ter Keep Distance in Kuster. Edina predstavnica nežnejšega spola na elektro odru bo Glia.

“Letošnja edicija KKŠ Summer FEST-a je nekoliko izstopajoča, saj ponuja večji in širši spekter glasbenikov, povečane razsežnosti lokacije ter animacijskega dogajanja. Dnevno dogajanje festivala bodo spremljale številne športne aktivnosti, med drugim športne igre, igre z vodo, nagradne igre ipd. Stojnice partnerjev festivala bodo naše obiskovalce navduševale z možnostjo tetoviranja, fotografiranja in priložnostnih iger. V bližnji okolici vodnega parka in prizorišča festivala bo obiskovalcem na voljo tudi brezplačen urejen kamp,” o letošnjem festivalu njegov vodja, Grega Vidmar.

Tridnevne pa tudi enodnevne vstopnice so dostopne na številnih prodajnih mestih: Eventimova prodajna mesta, 3DVA trafike, OMV-ji, Vodni park Radlje ob Dravi, dostopne pa so tudi preko spletne prodaje ponudnikov Olaii ter Eventim. V ceno karte, ki do konca meseca julija znaša 24 EUR za tri dni, je všteto tudi kampiranje. Za enodnevni obisk festivala pa je potrebno odšteti 15 EUR.

Več informacij o samem festivalu na spletni strani www.kkssfest.si!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.