Overjam reggae festival !

Sotočje, TOLMIN – Slovenija, 16.- 19. avgust 2016!

Overjam reggae festival obogatil letošnji program z nastopajočimi na Dub in Dancehall odru! Med drugimi pa so na glavnem odru novi potrjeni Mungo’s Hi-Fi, Solo Banton in Soom T

 

Potrjeni prvi nastopajoči na Dub in Dancehall odru, medtem pa se širom Evrope odvijajo Overjam t.i. predzabave »preparties«

 

Overjam International Reggae Festival se bo letos v Tolminu odvijal od 16. do 19. avgusta, a bo za zabavo in pre-party poskrbljeno že prej – 15. avgusta. In da ne bi bilo prekratko, bo letos 20. avgusta tudi after-party – obe zabavi bosta na prizorišču prelepe plaže na sotočju Soče in Tolminke.

 

S pričakovanjem nove nepozabne dogodivščine na Overjamu pa se polni tudi seznam nastopajočih. Novi potrjeni nastopajoči glavnega odra letošnjega festivala so: odlična vokalistka Soom T, Mungo’s Hi-Fi zvoki iz Glasgowa, angleški veteran Solo Banton in italijanski VirtuS.

 

Na poslušanje bo na voljo še več mednarodnih »sound systemov«, ki bodo navduševali na Green odru (Dub glasba) in na Red odru (Dancehall oder), kjer bo zvenela jamajška plesna reggae glasba ti. dancehall. Za nepozabne trenutke na Green odru (zelenem odru) bodo poskrbeli italijanski Moa Anbessa, Rockers Dub Master, Wicked & Bonny, družbo pa jim bodo delali britanski Love Kulture Project, Kings Hi-Fi &  Leo Samson (Raggae Roast), Tiffany Juno in Culture B.

 

Na Dancehall odru se bodo med drugimi zvrstili jamajški Iniman (Caveman Sound), italijanski Bomchilom, Pakkia Crew in Bizzarri Sound, DJ Rakka iz Belgije, avstrijski Sued Massive in koprski Freedom Fighters.  Ob 10. obletnici Dub Lab-a se bodo pridružili tudi domači Ohoroho, Dubzilla in Rollking.

 

To so le zadnja imena v nizu glasbenikov, ki so potrdili udeležbo na festivalu. Poleg njih bo namreč mogoče videti tudi zvezde kot so Tarrus Riley, Marcia Griffiths, Kabaka Pyramid, Cali P, Dean Fraser, Alaine, Stylo G, I-Shence, Fleck, Lion D, Madred, Asher Selector, Earth Beat Movement in Wicked Dub Division.

 

In ker Overjam ni le glasbeni festival, ampak tudi družini prijazen dogodek, bodo letos otroške delavnice in aktivnosti organizirane v kar štirih različnih jezikih. Na prostoru namenjenem za kampiranje za avtodome bodo tudi priključki za elektriko in še druge novosti, ki jih bomo sporočili kmalu.

 

Sicer pa raznolika in bogata glasbena zasedba še ni končna – veliko skupin in izvajalcev bomo še naznanili! In medtem ko čakate, da izveste, kdo vse se nam bo pridružil na Overjamu, vljudno vabljeni na naše predfestivalske dogodke po evropskih mestih, kjer bo mogoče okusiti avgustovski Tolmin. Na teh dogodkih se nam bodo pridružili tudi glasbeniki, ki bodo nastopili na samem festivalu.

 

Na našem naslednjem promocijskem dogodku v Londonu (VB) bo z nami Mungo’s Hi-Fi; v nemškem Münchnu, v Ljubljani in v Celovcu (Austrija) bodo z nami Serious Thing; v Bellunu (Italija) Earth Beat Movement in Jamaram; v Mantovi (Italija), Pordenonu (Italija) in v italijanskih Udinah pa Wicked Dub Division.

 

Na vseh pre-partyih je mogoče kupiti festivalske vstopnice, ki so sedaj na naši uradni spletni strani overjamfestival.com/shop na voljo po ceni 79€. Ampak, morda boste srečnež, ki bo na enem izmed pre-partyjev celo izžreban za prosto vstopnico!

 

Na festivalu bo poleg glasbenega programa tudi letos poskrbljeno za pestro obfestivalsko dogajanje.

 

Celoten festival se odvija v čudovitem naravnem okolju reke Soče, na meji Triglavskega narodnega parka, ki združuje Italijo, Avstrijo in Slovenijo. Več kot popolna lokacija za vaše letošnje poletne »reggae« počitnice!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.