Poletni glasbeni festivali

Konec šole in faksa, pred študenti so le še oddaje seminarskih nalog in izpiti, poletje in izobilje žurov se nezadržno bližata! Če še nisi rezerviral dopusta, lahko letos namesto na morje skočiš na bližnje glasbene festivale. V naši okolici se jih čez celo poletje odvije cel kup, mi pa smo pogledali, kje in kdaj moraš biti.

Občinstvo

Slovenija

StellarBeat

V začetek poletja nas bo popeljal festival StellarBeat music festival, odvijal se bo na Štajerskem ob jezeru Rogoza. Miksali bodo Vanillaz, Dekova, Ian Sound, Burak Yeter… Pride pa tudi Robin Schulz!

Gora Rocka

Sezono rock festivalov pri nas bo odprla Gora Rocka, ki Primorsko tresla med 27. in 30. junijem. Gre za tradicionalen festival, letos bo potekal že 15. leto, njegova posebnost pa je dobrodelna nota. Med več kot 16 nastopajočimi so tudi Siddharta, Tabu, Magnifico, Koala voice in Pero Lovšin.

ŠVIC – Študentski vikend inteligence in cvička

Če si želiš inteligence in cvička, ju poišči 5. in 6. julija na Dolenjskem. Nastopali bodo Big foot mama, Žuta minuta, Happy Ol’Mcweasel, Rock Partyzani in Prljavo Kazalište.

Pivo in Cvetje 

Legendarni festival bo letos med 11. in 14. julijem v Laškem gostil glasbenike različnih žanrov na kar štirih odrih. Vsi nastopajoči bodo znani do 10. junija, zaenkrat pa so razkriti že Jan Plestenjak, Cassper, Alice Francis, Veseli svatje in Veztax.

Overjam Reagge Festival 

V drugi polovici poletja, med 15. in 18. avgustom, bodo ob sotočju Tolminke in Soče odmevali reagge ritmi. Na odru se bodo zvrstili Root Daughters, Reemah, Ljubljanah vibes, Junior Kelly, Kočevska, Dubkali in mnogi drugi.

Tujina

Na Hrvaškem poleti prav vsak lahko najde festival po svojih željah, ob morju ali ob jezeru. Med 15. in 17. julijem bo na Pagu potekal Fresh island, od 12. do 14. julija pa na otoku Hvaru in v Splitu Ultra festival. Na jezeru Jarun v Zagrebu bo med 24. in 26. junijem festival Inmusic z znanimi imeni že tradicionalno privabil tisoče obiskovalcev.

EXIT festival 

Malce nižje od Hrvaške v Novem Sadu bo EXIT festival letos 4. in 7. julijem gostil The Cure, The Chainsmokers, Carla Coxa, Tarjo in še veliko drugih glasbenikov. Slovenske turistične agencije ponujajo različne aranžmaje za tiste, ki bi se na festival radi odpravili z družbo in organizacijo prepustili drugim.

SZIGET 

7. agusta se prične Sziget, ki bo ponovno v srce Budimpešte do 13. avgusta pripeljal na tisoče ljudi, ki bodo žurali ob Foo fightersih, Tomu Odellu, Edu Sheeranu, Florence +the machine in drugih znanih imenih.

Firenze Rock Festival 

Nedaleč od meje, v Firencah, bo letos rock festival med 13. in 16. junijem gostil mnoga znana imena. 14. junija bodo nastopili Ed Sheeran, Snow Patrol, Zara Larsson in Matt Simons. Poleg njih bodo v naslednjih dneh na odru še Sum 41, Smashing Pumpkins in The Cure. 4-dnevni obisk Firenc se še ni slišal bolje, kajne?

 

Prejšnji članekSe najdeš v rezultatih raziskave o mladih?
Naslednji članekNajuspešnejša modna blogerka na svetu

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.