RBD se vrača na koncertne odre!

Vocalist singing to microphone. Singer in silhouette.
Foto: Nagaiets iz iStock

Pop skupina RBD se vrača na koncertne odre. 26. decembra se bodo po 12-ih letih ponovno združili na virtualnem koncertu. Vstopnice gredo v prodajo 4. oktobra. Na žalost pa se koncerta ne bosta udeležila Dulce María in Alfonso Herrera.

Mehiška telenovela Rebelde je leta 2004 obnorela najstnike po svetu. Zgodbo o šestih najstniških glasbenikih, ki so obiskovali prestižni zasebni srednješolski internat Elite Way School, smo lahko spremljali do 2. junija 2006, ko je bila posneta zadnja, 440-ta epizoda. Telenovela se je predvajala po več kot 65-ih državah po svetu, vključno s Španijo, Slovenijo, Perujem in Brazilijo.

Kaj je RBD?

RBD je pop bend glavnih igralcev v teloveli: Mía Colucci Cáceres, Miguel Arango Cervera, Roberta Pardo Rey, Diego Bustamante, Guadalupe »Lupita« Fernández, Juan »Giovanni« Méndez López. Igralci v Rebelde so v resničnem življenju tudi poklicni pevci, zato ni veliko presenečenje, da so po končani telenoveli zasloveli kot glasbena skupina med mladimi po vsem svetu.

Med njihovimi najbolj znanimi pesmimi so Rebelde, Sálvame, Enséñame, Besame Sin Miedo in Tu Amor. Izdali so 5 albumov v španskem jeziku, enega v angleškem in 3 v portugalskem, 4 albume s posnetki s koncertov ter 9 studijskih albumov.

rbd slovenija y soy rebelde 16.12

Se boš udeležil koncerta?

Prejšnji članekSlovenija je v register nesnovne kulturne dediščine vpisala še ti dve dejavnosti
Naslednji članekNASA je imela shranjene potencialne dokaze življenja na Veneri že desetletja

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.