Robin Schulz

Robin Schulz je nedvomno zvezda glasbene house scene …

Zgodba Robina Schulza je zgodba o uspehu. Nemški DJ, producent in lastnik založbe je absolutna zvezda digitalnega glasbenega sveta. Navdušuje ne le z zvokom, ampak tudi s številkami. Prvi DJ-ski nastop s 17-imi, prvi party v lastni režiji pri 20-ih ter velik preboj kmalu za tem. Dosegel je več 100 milijonov predvajanj svojih najuspešnejših skladb in še naprej se njegova glasba topi v mislih številnih oboževalcev, v nešteto klubih, na malih in velikih festivalih …

Robin Schulz (rojen 28. aprila 1987) je trenutno eden izmed najbolj vročih DJ-jev in producentov deep house glasbe. 27-letni Nemec, ki je še pred leti na Technicsih jezdil vinilke, je danes zaželen producent in med drugim krivec, da smo to poletje poslušali uspešnico „Waves“ Nizozemca Mr. Probza ter kasneje še predelavo „Prayer in C“ francoskega dueta Lilly Wood and the Prick. Ta originalna pesem je v mirni verziji nastala že leta 2010. Lilly Wood & The Prick je alternativni pop dvojec, ki deluje od leta 2006 in ga sestavljata vokalistka Nili Hadida ter kitarist Benjamin Cotto, ki sta bila predvsem lokalno opažena. S pomočjo Robina Shultza pa je zgodba Lilly Wood & The Prick dobila internacionalno razsežnost. Oba omenjena remiksa sta se izstrelila na sam vrh večine evropskih lestvic.

Letošnje poletje je Schulz res dodobra prevetril svetovno glasbeno sceno. Remiks „Waves“ je s svojimi „zasanjanimi valovi“ dosegel neverjetne dosežke po vsem svetu, Evropa pa je skladbo sprejela kot celinsko poletno himno. Schulz je resnično naredil hrup in dvignil veliko prahu s svojo zbirko virusnih skladb, ki so ena za drugo dosegle mednarodni uspeh. Postal je prepoznavno ime v veliko državah in še naprej se njegova prepoznavnost hitro širi povsod po svetu. Zakaj so njegovi remiksi prepoznavni tudi čez lužo? Zakaj je bila skladba nizozemskega soul pevca gospoda Probza „Waves“ in prav Schulzov remiks prelom, da je pesem v trenutku postala hit in dosegla več kot 100 milijonov ogledov na spletu? Zato, ker skladba poudarja gladek vokal s prečudovito linijo kitare, medtem ko nam je dodan pospešen ritem zapustil danes precejšen hit. Prav tako sta poudarjena vokal ter kitara v „Prayer in C“, s hitrejšim ritmom je ponovno ustvaril eno boljših skladb lanskega leta. Zadnji hit pa je nedvomno „Sun Goes Down“, kjer mu je glas posodila Londončanka kitajskih korenin, pevka Jasmine Thompson, stara komaj 14 let. Pesem izraža deep house popolnost, kjer je v ospredju najkvalitetnejši saksofon, kar sem jih kdaj slišal.

Poleg vseh teh prepoznavnih hitov premore Schulz še številne druge skladbe, ki so pri nas dosegle manjšo prepoznavnost. Pesem „Willst Du“ je dosegla velik odmev v Nemčiji, Švici ter Avstriji, skladba „Cheating“ pa je zame preprosto ena najboljših. Naj izpostavim še nekaj pesmi, ki si prav tako zaslužijo mesto na lestvicah, medtem ko remiksi „Same“, „The Funeral“ in „A sky full of stars“ že žanjejo uspehe, skladbi „Something new“ in „No rest for the Wicked“ še mirno čakata v ozadju.

Robina smo že imeli priložnost videti pri nas v Sloveniji, bil je namreč glavni gost na največji študentski zabavi, na brucovanju, ki se je odvijala 29. oktobra 2014 na Gospodarskem razstavišču.  

Sam sem se decembra udeležil zabave zaprtega tipa, ki ga je organiziral Swatch v klubu Chaya Fuera na Dunaju. In lahko rečem le, da je bil to nepozaben dogodek. Njegova glasba resnično JE narejena s perfekcijo in z neverjetnim „filingom“. Prijateljica Petra, ki je Robina v VIP roomu tudi osebno spoznala in se z njim pogovarjala, pravi, da je kot oseba dokaj miren in preprost fant. Morda pa ga je ravno ta preprost koncept pripeljal do iznajdbe recepta za nastanek remiksov vseh teh zmagovalnih hitov.

Schulz je trenutno na turneji po ZDA in Kanadi, nato ga pot zanese v Avstralijo in Azijo, vendar brez skrbi, še pred poletjem bo nazaj v Evropi, kjer bo ponovno gost v številnih klubih ter na raznih festivalih.

Darin Geržina 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.