Kam na najdaljšo noč?

Poleg klasičnih silvestrovanj z zabavami doma ali v klubih, organiziranih po večjih mestih na prostem ali letovanj si lahko naredite letos silvestrovanje malce drugačno. Če vsega tega ne marate, vam noči nikakor ni treba jezno ali užaljeno prespati. Podajamo vam nekaj nasvetov, kako in kje to storiti.

 

Silvestrujte v prestolnicah v lastni organizaciji

V večjih mestih ali prestolnicah lahko silvestrujete po svoje. Lahko si rezervirate le namestitev v kakšnem mestu, kjer še niste bili in pogledate program dogajanja v času silvestrovega. Drugačno okolje, glasba in navade bodo poskrbeli za drugačno vzdušje. Če se radi odpravite kam drugam, je idealna možnost potovanje, vendar so v času novega leta glavna ovira (pre)drage letalske vozovnice, pa še veliko prej jih je treba rezervirati. Če vam je to že uspelo, si čim prej rezervirajte še nočitve, ki so v krajih, kjer množično praznujejo novo leto, prav tako drage, če izberete manj turistični kraj pa pogosto povsem običajne.

 

Najem koče, silvestrovanje v planinski koči, manjka le še sneg

Zelo priljubljen je najem koč ali apartmajev v kakšni zasneženi vasici, tik ob smučišču. Za tako idilo boste plačali kar precej več kot bi sicer izven tega termina, pa še rezervirati je potrebno že precej vnaprej. Alternativa: silvestrujete lahko tudi v kateri od planinskih koč, ki so v času novega leta odprte. Imeli boste sicer manj udobja v sami sobi, a ga v tem času sploh potrebujete?

 

Gurmanska silvestrovanja ali silvestrovanja v bazenu

Tisti, ki radi dobro jeste in prisegate na dobro kulinariko, se odpravite na kakšno organizirano gala silvestrovanje v hotelih in restavracijah s posebnimi silvestrskimi meniji. Ob tem jih večina obljublja tudi živo glasbo. Vendar so ovira visoke cene.

Silvestrujete pa lahko tudi v kopalkah, ob bazenu. Bazeni so na ta dan odprti nekoliko dlje, ponujajo pa tudi hrano in pijačo, ki je všteta v ceno silvestrskega paketa in, seveda, nekoliko višja. Ne boste potrebovali drage garderobe, le kopalke in dobro voljo. Ponekod lahko medtem skočite še v savno, pa še gneče verjetno ne bo. Ljubitelji kulture pa se lahko odpravijo na ogled kakšne silvestrske predstave, vendar je potrebno sedež rezervirati prav tako veliko vnaprej. 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.