YOGA RAVE, nenavadna zabava

Brez drog in alkohola. Prepleši celo noč in se naslednji dan zbudi kot nov!
Že štiri leta je mogoče doživeti edinstveno zabavo na svetu. Imenuje se Yoga Rave, ki predstavlja nov pojem zabave, kjer se telo odziva le na stimulacijo žive in elektronske glasbe, joge in meditacije. Združuje tako mlade, kot odrasle, iz najrazličnejših stilov in okolij.

Gre za veliko svetovno gibanje z velikimi ambicijami. Prve partije so organizirali v Argentini, zdaj pa osvajajo države po vsem svetu, od Severne Amerike, prek Evrope in Rusije, do Indije.

Namen doživetja, ki ga je ustvarila Fundacija Art of Living, je doseči popolno ravnovesje med zvokom in tišino, gibanjem in počitkom. Yoga Rave zabave se dogajajo po vsem svetu, od Buenos Airesa, prek Pariza, do Indije.

Glasbeno podlago predstavljajo posnetki So What Project! z albuma Smile in druge neizdane pesmi. Ustanovitelja What Project! sta Argentinca Nicolás Pucci in Rodrigo Bustos. So What Project! je celostni koncept, ki temelji na vibracijah tisoč let starih manter, ki jih spremlja ritem elektronske glasbe.

www.myspace.com/sowhatproject

V Sloveniji, kjer poleg Ljubljane in Maribora načrtujemo še več takšnih dogodkov v drugih krajih, bodo glasbo So What Project! dopolnjevali in soustvarjali slovenski glasbeniki in DJ-ji.

KDAJ in KJE :
21. 10. 2010 Ljubljana, Grad Kodeljevo ob 20.30
19.11.2010 Maribor, Pekarna ob 20.30

Yoga Rave je edinstveno doživetje, v katerem se popolnoma prebudijo in stapljajo vsi čuti, kar omogoča živa glasba in raznolikost stilov s celega sveta. Na zabavi lahko udeleženci uživajo tako ob glasbi kot v tišini, saj kombinacija joge in vodene meditacije, v povezavi z živo in elektronsko glasbo, vodi udeležence od popolne sprostitve do aktivne zabave. Dogodek traja štiri ure, joga in meditacija sta prilagojeni začetnikom, tako da predhodne izkušnje niso potrebne.

V prostoru je tudi bar, ki ponuja energijske brezalkoholne eksotične pijače, ki obljubljajo nekaj drugačnega, obenem pa telesu ne povzročajo škode.

Namen projekta YOGA RAVE je mladim, šolarjem in študentom po celem svetu in v Sloveniji na nevsiljiv način predstaviti nekaj osnov sproščanja stresa, preobrazbe osebnih stisk, zdravega načina druženja, ter smiselno nadgraditi idejo »zdrave zabave«.
S sredstvi zbranimi z YOGA RAVE bomo ustanovili slovenski humanitarni izobraževalni fond za mlade namenjen organizaciji in izvedbi brezplačnih tečajev. Na teh tečajih mladi pridobijo praktične veščine, tehnike in znanje, ki omogočajo večje obvladovanje različnih življenjskih situacij. Seznanijo se s specifičnimi strategijami reševanja problemov, socialnimi veščinami, kreativnimi projekti in sprostitvenimi tehnikami. Tečaji spodbujajo človekove vrednote, obvladovanje negativnih čustev ter pozitivno usmerjanje potencialov.

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.