Horoskop 101: Vse, kar moraš vedeti o Ovnih

Mesečni horoskop za ovne
Mesečni horoskop za ovne Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Oven je prvo znamenje zodiaka, ki se začne 21. marca in konča 19. aprila. Posamezniki, rojeni v tem znaku, so zelo močni in strastni voditelji, obkroženi z veliko ljudi. Spodaj imaš naštetih nekaj glavnih značilnosti horoskopa oven – tega močnega, vendar ranljivega zodiakovega znaka.

Pogum

Kadar Ovna nekdo izzove, se ta izzivu izredno težko upre. Nagnjeni so k temu, da reagirajo, preden dobro razmislijo, ali je reakcija sploh potrebna oziroma pametna. Enako velja za besede – te jim uidejo brez razmišljanja, za kar jim je kasneje po navadi žal. Ko počnejo nekaj nevarnega ali neprimernega, se redkokdaj počutijo anksiozne, zato bi lahko rekli, da so večkrat nagnjeni k adrenalinski odvisnosti.

Tekmovalnost

Izogibaj se mini golfu, monopoliju, kartam ali celo karaokam, saj če Ovni lahko dejavnost obrnejo v krvavo bitko jo tudi bodo. Vendar pa se pod to močno tekmovalno žilico skriva ranljiva ahilova peta – negotovost. Globoko navznoter se vsi Ovni sprašujejo, če so sploh dovolj dobri.

arm wrestling, bet, monochrome
Foto: RyanMcGuire iz Pixabay

Iskrenost

Najbolj brezhibno, nedolžno in zaupljivo znamenje – morda zato, ker so prvo znamenje in kot tako, otrok zodiaka. Vprašaj jih kar koli in povedali ti bodo, kaj si mislijo o čemerkoli. Toda v njihovi odkritosti ni nobene zlobe, zaničljivosti ali slabih namenov. Samo srce nosijo na rokavu.

Zagnanost

Vsi Ovni želijo uspeti, priti na vrh, »zmagati« v življenju in kot taki so navadno izredno ambiciozni. Ampak, se spomniš njihove skrivne negotovosti? Vedno je tam in jim nagaja, kar lahko povzroči veliko ponotranjenega stresa in pritiska, ki si ga pravzaprav povzročajo sami. Oven se mora naučiti sprostiti in včasih biti prijaznejši do sebe.

chess, pawn, king
Foto: klimkin iz Pixabay

Radodarnost

Ovni so radodarni, topli in velikodušni ljudje. Radi nasmejijo in osrečujejo druge. Toda tudi to velikokrat vidijo kot tekmovanje, zato večkrat delijo svoje dobronamerne nasvete, za katere jih pravzaprav nihče sploh ni prosil. To lahko deluje kot pametovanje, čeprav ni tako mišljeno.

Energičnost

Oven bi z veseljem poskakoval in skakal naokoli od zore do mraka, saj ima skoraj neskončno raven energije.

people, man, woman
Foto: StockSnap iz Pixabay

Družabnost

Glede na njihovo energičnost ni presenetljivo, da so Ovni izredno družabno znamenje. Lahko bi rekli, da so življenje zabave, zato z njimi nikoli ni dolgčas. Ker pa v družbi uživajo in so radi v centru pozornosti, lahko velikokrat delujejo preveč nastopaško in morda celo arogantno.

Prejšnji članekLaboratorijsko pridelano meso je le še vprašanje časa
Naslednji članekZnanstveniki določili, kdaj smo začeli kuhati z ognjem

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.