Mesečni horoskop: December 2022

Mesečni horoskop
Mesečni horoskop Foto: sarayut iz iStock

December se začne v negotovosti. Prioritete se spreminjajo, okoliščine se spreminjajo in edini izhod je skozi. Ne skrbi – obstaja luč na koncu tunela in do konca meseca bomo dobili prepotreben vdih svežega zraka. Preberi, kaj za tvoj horoskopski znak prinaša mesečni horoskop za december.

Mesečni horoskop Oven (21. 3. – 19. 4.)

Čudovito se je vrniti na praznične zabave po razočaranjih v letih 2020 in 2021, vendar je možno, da si to sezono malce pretiraval z načrti. Ko ugotoviš, da je slaba komunikacija povzročila zmedo v tvojih potovalnih načrtih se boš te trudil popraviti. Stvari so tako stresne, da bi najraje kar pobegnil, toda prevzemanje vodstva tako v osebnem kot poklicnem življenju je tisto, kar te ozemlji. Vendar pazi, da ne razmišljaš o sebi kot o čudaku, obsedenem z nadzorom. Si pač posameznik, ki sprejema svojo moč. Ko se kaos razjasni, nova luna v kozorogu 23. začne novo poglavje za tvojo kariero in javno življenje. Priznanje ne le za tvoje delo, ampak tudi za tvoje vrednote je končno na poti.

Mesečni horoskop za ovne
Mesečni horoskop za ovne Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Bik (20. 4. – 20. 5.)

Ne glede na to, ali zapravljaš za družinska praznična darila ali pa si privoščiš dostavo hrane večino noči v tednu, polna luna v Dvojčkih 7.12. prihaja kot budnica za tvoje finančno in čustveno zdravje. Prijatelji in sodelavci premikajo tvoje meje, ti pa moraš znova priti v stik s tem, kar je tebi dejansko pomembno. Prizemljitev pride z osredotočanjem na svoje velike sanje in vizije, pa naj gre za načrtovanje potovanj, prijavo na spletni tečaj ali posvečanje več časa svoji duhovnosti. Nova luna v Kozorogu 23.12. označuje nov začetek za ta potovanja. Odmisli mnenja drugih in se osredotoči na tisto, kar se želiš naučiti.

Mesečni horoskop za bike
Mesečni horoskop za bike Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Dvojčka (21. 5. – 20. 6.)

December se začne s polno luno v tvojem znamenju 7.12., in čeprav je to običajno tvoj čas v središču pozornosti, se letos raje skrij. Dejstvo je, da se počutiš kot vroča zmešnjava. Vsak dan predstavlja svoj mini potres z nenehnim delovnim stresom, urniki in prehladi, ki jih je treba premagati. Kot rečeno, lahko najdeš ozemljitev s sprostitvijo – ne glede na to, ali to predstavlja terapija ali pa posvetovanje s svojimi bližnjimi prijatelji na Instagramu. Ena tvojih največjih težav v zadnjem letu je bila tvoja nezmožnost, da bi spregovoril o koncu razmerja ali pogodbe. Toda zdaj je čas, da drugim poveš o svoji bitki, in jih prosiš za podporo. Nova luna v Kozorogu 23. prinaša nov začetek za tvoja sodelovanja. Koga želiš v svoji ekipi?

Mesečni horoskop za dvojčke
Mesečni horoskop za dvojčke Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Rak (21. 6. – 22. 7.)

Še nikoli nisi bil bolj negotov glede svojih prihodnjih načrtov in ko se mesec začne, se počutiš zaskrbljen, nemiren in preobremenjen ob misli, da bi dokončal tudi najpreprostejše naloge. Kako lahko preživiš počitniško nakupovanje, ko pa se komaj prebijaš skozi svojo rutino nege kože? Vse to pride do izraza ob polni luni v Dvojčkih 7.12. Nekaj je treba spremeniti. Čeprav se ti trenutno zdi skoraj nemogoče, da bi se sam od sebe postavil na noge, lahko najdeš prizemljitev v partnerstvu in odgovornosti do drugih. Mlada luna v Kozorogu 23. označuje nov začetek za tvoje najbližje odnose, saj javno razglašaš svoj novi posel ali svojega romantičnega partnerja.

Mesečni horoskop za rake
Mesečni horoskop za rake Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Lev (23. 7. – 22. 8.)

Ne glede na to, kako rad gostiš prijatelje in prostovoljno pomagaš, začenjaš obžalovati, koliko družabnih obveznosti si ta mesec prevzel. Med vodenjem lokalne praznične razprodaje na tržnici in organiziranjem skrivnega Božička s sodelavci si popolnoma izgorel in pripravljen na hibernacijo do leta 2023. Vse to pride do vrhunca po polni luni v Dvojčkih 7.12. Po naporni noči v zadnjem hipu preskočiš dobrodelni dogodek in namesto tega večer preživiš na kavču ob čipsu in dobri seriji. Tisto, kar te ta mesec drži na tleh, je vztrajanje pri rutini skozi norost – pa naj gre za telovadbo, skrb za hišnega ljubljenčka ali pisanje dnevnih seznamov hvaležnosti. Mlada luna v kozorogu 23. napoveduje novo obdobje v tvojem poklicnem življenju, kjer boš končno dobil več besede pri strukturiranju svojih dni.

mesečni horoskop za leve
Mesečni horoskop za leve Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Devica (23. 8. – 23. 9.)

Med sodelavci in družinskimi člani, ki svojo dramo stresajo nate, medtem ko se tvoj partner ukvarja s svojimi težavami, se zdi, kot da je tvoje življenje ta mesec porinjeno na stran. Okoli tebe se vse dogaja, medtem ko se tebi pravzaprav nič ne dogaja. To doseže vrhunec ob polni luni v Dvojčkih 7.12., ko tisto lepo stvar, ki si jo poskušal narediti zase, prekinejo požari, ki jih je treba pogasiti tako v službi kot doma. Prizemljitev lahko najdeš tako, da si vzameš nekaj časa za svoje hobije. Ni sebično preživeti popoldne ob uživanju svoje najljubše oddaje, peki torte ali spogledovanju s prikupnim neznancem. Nova luna v Kozorogu 23. predstavlja nov začetek za tvoja romantična ali ustvarjalna prizadevanja. Čas je, da zgradiš življenje na podlagi svojih resničnih želja.

Mesečni horoskop za device
Mesečni horoskop za device Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Tehtnica (23. 9. – 21. 10.)

Čeprav si običajno posrednik med svojimi prijatelji, ta mesec zagrešiš kar nekaj lastnih »napak«. Ne gre za to, da se nočeš pojaviti na teh prazničnih srečanjih ali se smejati memom v skupinskem klepetu, ampak da si zaposlen z urejanjem svojega življenja! Veliko preveč časa si porabil za pomoč drugim in zdaj je čas, da slediš svojim sanjam. Polna luna v Dvojčkih 7.12 pomeni, da se odpravljaš na potovanje v tujino ali da dosegaš mejnik na svojem visokošolskem ali duhovnem potovanju. Zaposlen in izčrpan si, vendar v mnogih pogledih uspevaš! Tisto, kar te drži na tleh, je, da si vzameš čas, da se resnično ugnezdiš v svojem življenjskem prostoru. Nova luna v Kozorogu 23. prinaša dobrodošel začetek domačih in družinskih zadev.

Mesečni horoskop za tehtnice
Mesečni horoskop za tehtnice Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Škorpijon (22. 10. – 21. 11.)

Čeprav bi se rad brezskrbno podal v praznično sezono, nosiš kar nekaj težke čustvene ali finančne prtljage. Naj gre za težek pogovor s partnerjem ali davčni račun, ki se mu izogibaš od leta 2017, vse pride na dan ob polni luni v Dvojčkih 7.12. Če želiš to pustiti za sabo, se moraš s situacijo soočiti zdaj. Kar pa ne pomeni, da ta mesec ni veselja! Prizemljitev lahko najdeš na sladkih dnevnih izletih, pisanju projektov ali srečanjih z ožjo družino in prijatelji. Nova luna v Kozorogu 23. predstavlja nov začetek za tvoj urnik in rutino. Kako najti več svobode z ustvarjanjem trdnejših meja?

Mesečni horoskop za škorpijone
Mesečni horoskop za škorpijone Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Strelec (22. 11. – 21. 12.)

Ne glede na to, ali nameravaš domov pripeljati novega fanta, da bi spoznal tvojo družino, ali praznuješ svoje prve poročene praznike, ta mesec doživljaš vse vrste pritiska na romantičnem področju. Toda kot nekdo, ki nikoli ni padel na tradicionalne odnose, se ti to ne zdi tako zelo slavnostno, temveč te prej spominja na past. Težava ni v tvojem partnerju, temveč v pričakovanjih ostalih ljudi okoli tebe. To pride do izraza ob polni luni v Dvojčkih 7.12., ko pridejo na površje vse bolečine tvojih odnosov. Vendar pa ta mesec lahko s svojo velikodušnostjo najdeš prizemljitev. Osredotoči se na to, da sebe in svoje najdražje razveseliš z darili in izkušnjami, ki si jih bodo za vedno zapomnili. Nova luna v Kozorogu 23. je dobrodošel nov začetek za tvoj finančni način razmišljanja. Poznavanje svojih vrednot vodi do boljših finančnih odločitev.

Mesečni horoskop za strelce
Mesečni horoskop za strelce Foto: on Pixabay

Mesečni horoskop Kozorog (22. 12. – 19. 1.)

Ne glede na to, ali si pred kratkim ustanovil lastno podjetje, prevzel več odgovornosti v vsakodnevni službi ali moral uskladiti sezonske dejavnosti treh otrok skupaj s svojimi, december zate predstavlja neskončen seznam opravil, Kozorog. Polna luna v Dvojčkih 7.12. prinese veliko preobremenitev, ko ti cel dan iztiri zdravstvena težava ali neka obremenitev s hišnimi ljubljenčki. Ne pozabi, da ti ni treba vsega narediti sam. Kako lahko preneseš del te odgovornosti? Tisto, kar te ta mesec prizemljuje, je čas, ki ga najdeš za nego vsak večer, še posebej potem, ko 9.12. Venera vstopi v v tvoje znamenje. Če nič drugega, si zagotovo najbolje oblečen znak na vsaki praznični zabavi. Luna v tvojem znamenju 23. ponuja nov začetek za tvojo podobo in samoizražanje. Ko vstopiš v novo leto, se lahko osredotočiš na to, da svoje telo obravnavaš kot tempelj, posodobiš svojo garderobo in skrbiš za svojo rutinsko nego kože.

Mesečni horoskop za kozoroge
Mesečni horoskop za kozorogeFoto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Vodnar (20. 1. – 18. 2.)

V tem prazničnem času se naučiš, da je za vzgojo otroka ali uresničitev ustvarjalnega projekta res potrebna vas. Polna luna v Dvojčkih 7.12. je velika. Odločen si, da boš svojemu otroku podaril vse, kar je na njenem božičnem seznamu, vendar se zavedaš, da nimaš sredstev za tistega konja, ki ji je pri srcu. Toda kar imaš, so prijatelji z dostopom do kmetije, ki bi z veseljem gostili tvojo družino za en dan in ji uresničili sanje. Čeprav je zate tako pomembno, da zagotoviš srečo vseh, se ta mesec ozemljiš tako, da si privoščiš veliko počitka. Mlada luna v kozorogu 23. pade v tvoj nezavedni sektor in prinaša nujno ponastavitev tvojih spalnih navad. Ko je hrana pripravljena in ko so darila zavita, se za en dan odklopi in odmisli vse skrbi, ki te pestrijo.

Mesečni horoskop za vodnarje
Mesečni horoskop za vodnarje Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Ribi (19. 2. – 20. 3.)

Nova luna v Strelcu 23. novembra te je spodbudila h gradnji kariere in javne podobe. A žal december ni trenutek, ko bi s polno paro začel uresničevati svoje ambicije. Večino tega meseca preživiš v stanovanjski in družinski drami, ki te odvrne od dela proti večjim ciljem. Polna luna v Dvojčkih 7.12. pripelje vse to do vrhunca, saj se moraš odločiti glede počitniških načrtov, ki bodo morda razočarali tvojo družino, vendar se boš počutil udobnejše in varnejše v svojem domu. Prijetne zabave s prijatelji, koncerti tvojih najljubših skupin in prostovoljno delo v skupnosti te ta mesec ohranjajo prizemljene. Nova luna v Kozorogu 23. je nov začetek za mreženje in tvoje družabno življenje. Dovoli si izstopati!

Mesečni horoskop za ribe
Mesečni horoskop za ribe Foto: AlejandroSalas on Pixabay
Prejšnji članekIz sive v zeleno: Trajnost in regeneracija skozi štiri dimenzije
Naslednji članekKako dolgo živijo ponovno posajena drevesa?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.