Esports tekmovanja

Verjetno si ne bi mislili, da se bodo preko igranja računalniških igric ustvarjali milijonarji. Ena izmed tem, ki najbolj razdvaja ljudi. Tako so nekateri polni kritik do tistih, ki si zaslužek ustvarijo za računalnikom in ne zunaj s krvavimi žulji.

Kaj sploh so Esports

To so tekmovanja v računalniških igrah. Največkrat v slogu multiplayer igranja. Medtem ko so v prejšnjem desetletju bila tekmovanja večinoma med amaterji, so zdaj med težkimi profesionalci. Najbolj popularne igre so Counter-Strike, Dota, League of Legends, Fortnite, Call of Duty in Heartstone.

Igre, ki so najbolj popularne
Igre, ki so najbolj popularne

Kako potekajo tekmovanja?

Za tiste, ki so vam bližje športi z žogo. Točno po istem principu. So pa vseeno neke manjše podrobnosti, ki so seveda odvisne od posamezne igre. So kvalifikacije za tekmovanje, kamor se kvalificirajo tisti najboljši. Od tu naprej pa gre največkrat po tistem klasičnem kopitu. V vsakem kolu napreduje naprej tisti, ki zmaga in tako vse do finala. Sama tekmovanja si lahko ogledaš preko Twitcha in YouTubea.

Tekmovanja so na zelo visokem nivoju
Tekmovanja so na zelo visokem nivoju

Nagrade so ogromne

No verjetno si še pod vtisom mladeniča, ki je preko igre Fortnite osvojil 3 milijone evrov. Ja res je, nagrade so ogromne. Tako je tudi to tekmovanje Fortnite imelo najvišji proračun nagrad v zgodovini Esports. 30 milijonov dolarjev so si razdelili zmagovalci in sodelujoči.

Trenutna tekmovanja

V tem trenutku poteka več tekmovanj, izpostavil bi predvsem LEC 2019, ki je evropski championship za League of Legends. Tu lahko spremljaš kar tri slovenske fante. Juš Marušič (Crownshot) pri ekipi SK Gaming, Mihael Mehle (Mikyx) pri G2 Esports in Tim Lipovšek (Nemesis) pri ekipi Fnatic. Traja do 17. avgusta, tako da močno vabljen k navijanju za naše fante in njihove ekipe.

League of Legends
League of Legends

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekHuawei predstavil porazdeljeni operacijski sistem HarmonyOS
Naslednji članekNapitnina: pustiti ali ne? Kdo jo dejansko dobi?

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.