Najboljše igre leta 2020

Leto 2020 je bilo s strani iger zelo mešano in nam ponudilo skoraj enako mero kakovosti in slabosti. Veliko iger je padlo pod težo pričakovanj, saj so bila ta preprosto previsoka. Kot vedno pa je veliko iger prišlo dobesedno od nikjer in se postavilo na zemljevid. Pred tabo je seznam najboljših oziroma najbolj popularnih iger preteklega leta.

Doom Eternal

Nekaj časa po predhodniku je Doom Eternal pokazal, koliko še lahko ponudi ena najbolj popularnih iger vseh časov. Eternal ponudi igro, ki jo vsi poznamo v novi preobleki. Lahko bi rekli, da je enako in več. In točno to Eternal tudi je, soliden korak naprej po Doom (2016).

Doom Eternal
Doom Eternal

Call of Duty: Warzone

Dodatek k verziji Modern Warfare je ena najboljših potez, ki jih je igra CoD pokazala  v svojih letih obstoja. Princip Fortnita, a veliko bolj odraslo in temačno. Hitro spreminjanje same igre, zemljevidov, načrtov, taktik in še česa. Warzone je brez dvoma najboljša »streljačina« leta.

WarZone

Among Us

Kaj bi bilo študijsko leto brez Among Us? Morda ne tako zanimivo in morda bi imeli čas za kaj drugega kot pa igrice. Ampak ni bilo tako in v 2020 smo se pretvarjali, da smo Impostorji ali Crewmatesi ter se družili s prijatelji. Preprosto in zabavno.

Among Us
Among Us

Cyberpunk 2077

Ob The Last of Us II najbolj pričakovana igra leta, ki so jo pridno premikali na kasnejši datum. Mnoge moti, da igra ni postala to, kar so govorila ugibanja. Roko na srce, bi bila igra zelo težko vse, kar so si želeli oboževalci, a to ne pomeni, da je slaba. Cyberpunk je posebna dogodivščina in zanimiv pristop k igri, ki nam bo (upamo) ponudila še več v prihodnosti.

CyberPunk 2077

Ghost of Tsushima

Kar se tiče izgleda igre je Ghost of Tsushima najlepša igra leta 2020. Ni pa daleč stran od naziva najboljše igre leta, saj bi bil videz brez kakovosti pač samo The Last of Us 2. Samurajski svet z odlično zgodbo, glasbeno podlago, liki in stilom igranja. Če je bila to ena izmed zadnjih iger za PS4, si je ta konzola zaslužila slovo s tako fenomenalno igro.

Ghost of Tsushima

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales

Zelo podobna igra kot predhodnik Spider-Man je Miles Morales drugačen vpogled v mesto New York in prigode človeka-pajka. Insomniac je sicer spremenil videz likom iz prvega dela in si s tem nakopal kar nekaj sovražnikov, a to zdaj ni pomembno. Spider-Man še nikoli ni bil tako zanimiv kot v zadnjih dveh igrah.

Miles Morales

Assassin’s Creed Valhalla

Če bi Valhalli spodletelo, bi morda že začeli govoriti o koncu AC-ja. K sreči se to ni zgodilo in Valhalla je ena najboljših iger leta in najboljših iger v univerzumu Assassin’s Creeda. Premik zgodbe v nordijsko mitologijo je bil odličen korak, ki se dopolni z odlično zgodbo, zanimivimi liki in bogatim svetom.

Valhalla

The Last of Us 2

Odličen primer igre, ki lahko pade pod previsokimi pričakovanji. Če pustimo zgodbo in odločitve na strani, je The Last of Us 2 še vedno izjemno dovršena igra s perfektnimi podrobnostmi in izgledom. In tu se za mnoge konča, kajti igre se igrajo tudi zaradi zgodbe. Kot primer navajam kar The Last of Us.

The Last of Us 2

Urednik portala Student.si

Prejšnji članek10 novoletnih zaobljub za lepše življenje, ki jih lahko vzameš za svoje
Naslednji članekSibirska »vrata v pekel« se povečujejo

Urednik portala Student.si

1 komentar

  1. Uff Cyberfail si pa res ne zasluži bit na tem seznamu. Saj je v kombinicaiji s pomanjkanjem novih grafičnih kartic ne more noben niti špilat ? Cyberpunk se bo zapisal v zgodovino med legende, kot sta No Man’s Sky in Duke Nukem ForNever.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.