Novi PS5 – vse kar vemo

PS5
PS5

Po prvih štirih konzolah bo kmalu na policah tudi peta izdaja Sonyevega Play Stationa. Sony se tudi letos odpoveduje nastopu na konvenciji E3 kjer se predstavi ogromno novih izidov. Tako bomo lahko le čakali na besede glavnih ustvarjalcev, ki nam bodo počasi predstavljali najnovejšo konzolo PS5.

Začetek prodaje

Najverjetneje konec leta 2020, to je med oktobrom in decembrom. Ravno prav za obdarovanje, a Sony bo s tem datumom direktno konkuriral Microsoftovemu Xbox series X.

PS - XBOX
PS – XBOX . Bitka stoletja

Cena

Govori se o številki 499 $. Dražje od predhodnikov, PS4 je stal 399 $.

Izgled

Zaenkrat še skrivnost, a nekaj prototipov slik je morda ušlo v javnost. Če slikam verjamemo in naj bi dejanska konzola izgledala tako, je razlika očitna. Veliko bolj futurističen izgled kot pri predhodniku je nekaj, česar nismo bili vajeni. Sam igralni plošček naj ne bi predstavljal veliko razlik, govori se le o tem, da boš pri določenih igrah vedel po kakšni podlagi se premika tvoj lik v igrici. Seveda so to le ugibanja in bomo na vse podrobnosti še malo počakali.

Dizajn PS5
Dizajn PS5. Je to možno?

Predvidevane igre

Sony je razkril, da bomo lahko igrali igre iz PS4, za še kakšen podatek bomo morali še počakati. Velika možnost so nadaljevanja zelo popularnih iger Spider-Man, God of War in Horizon. V izdelovanju naj bi bila tudi igra Že zmožnost igranja starih iger na ekstremno popularnem Sony Play Stationu je nekaj kar bo prepričalo veliko ljudi, saj se bodo igre, ki jih imamo radi lahko igrale veliko dlje časa kot le do izida PS5.

Spider-Man

Novosti in zanimivosti, ki so le ugibanja

Kompatibilen bo z dosedanjim VR (virtual reality), govori se tudi o drugi verziji le te. Prej omenjena možnost igranja starejših iger se navaja tudi v povezavi z old timerji kot sta PS1 in PS2. Enako temu bo tudi online igranje na najnovejšem možno v povezavi z igralci s starejšim modelom. Spet dodaten plus.

PS2 igrice

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekKako do več všečkov na družbenih omrežjih?
Naslednji članekHitri in hranljivi obroki za med izpitnim obdobjem

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.